VIDEO Reacţia emoţionantă a medicilor spanioli atunci când un pacient cu Covid-19, aflat în stare critică, respiră din nou singur, fără ajutorul aparatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii spanioli au aplaudat un pacient care a reuşit să învingă temutul coronavirus. FOTO: Captură video
Medicii spanioli au aplaudat un pacient care a reuşit să învingă temutul coronavirus. FOTO: Captură video

Medicii aflaţi în prima linie a luptei cu noul coronavirus se bucură pentru fiecare pacient salvat din ghearele morţii. Este şi cazul medicilor spanioli care trăiesc momente emoţionante atunci când starea unui bolnav aflat până atunci în stare critică se ameliorează.

Imaginile cu medicii şi asistentele de la spitalul San Carlos din Madrid, care sărbătoresc momentul în care un pacient cu Covid-19 reuşeşte să respire singur, fără ajutorul ventilatorului, au ajuns virale în Spania. În imagini se vede cum personalul medical aplaudă în momentul în care se anunţă că starea bolnavului s-a ameliorat. Totodată, la aflarea veştii, mai mulţi medici şi asistente îşi fac imediat apariţia în salon pentru a sărbători victoria. 

Însă medicii nu ies întotdeauna biruitori în lupta cu noul virus, iar în unele cazuri plătesc chiar cu propria viaţă cutezanţa de a înfrunta coronavirusul. Potrivit datelor oficiale, din cele 39.673 de persoane infectate în Spania cu coronavirus, în jur de 5.400 sunt cadre medicale. Spania este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie. Din cei aproape 40.000 de oameni infectaţi, 2.696 şi-au pierdut viaţa.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite