VIDEO Preşedintele fermierilor clujeni despre scandalul aflatoxinei: „Noi am creat un scandal artificial. În America doza acceptată la aflatoxină este de 10 ori mai mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Făgaciu (stânga), preşedintele fermierilor clujeni, şi Nicolae Pivariu, şeful DSVSA Cluj  (dreapta) FOTO: Florina pop
Călin Făgaciu (stânga), preşedintele fermierilor clujeni, şi Nicolae Pivariu, şeful DSVSA Cluj  (dreapta) FOTO: Florina pop

Călin Făgaciu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor Crescători de Bovine din judeţul Cluj, a afirmat luni, în cadrul unei conferinţe convocate de prefect, că scandalurile în care a fost implicată România în ultima perioadă sunt doar bombe de presă în defavoarea producătorilor români, pentru a elimina competiţia.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghje Vuşcan, a convocat luni, 18 martie, o conferinţă de presă, pentru a da asigurări că laptele produs pe raza judeţului Cluj nu este contaminat cu aflatoxină şi că acesta respectă parametrii de rigoare.

Sunt două aspecte pentru aceste scandaluri privind alimentele şi produsele lactate. Primul se referă la faptul că prin aceste scandaluri s-a generat un război economic astfel încât să vândă neamţul, olandezul şi ceilalţi.
Al doilea aspect, şi o spun cu voce tare, şi mi-o asum, există un program de colonizare a României cu fermieri din altă parte.

Olandezii nu mai au ce face cu fermierii lor, am fost contactat de o firmă a statului olandez creată de un procesator care să aducă fermieri în România.

Ei nu-şi pot extinde fermele pentru că ţara este mică şi atunci nu au ce face cu tinerii. Pentru a rezolva problema socială încearcă să elimine fermierul român şi în locul lui să vină fermierul olandez. Din nou, noi vom ajunge să mergem cu jalba în mână în Olanda.

Nu mi se pare corect, nu o să stăm să murim în genunchi. Acest scandal legat de aflatoxină a fost şi în Italia mult mai grav, dar nu am văzut niciunde în presă că laptele din Italia e toxic.

Noi am creat un scandal artificial. Ţin să vă spun că în America doza acceptată la aflatoxină este de 10 ori mai mare şi americanii nu şi-au alarmat poporul cu lucrul acesta. Dacă ar fi aşa de toxică în primul rând ar muri vaca şi după aceea ar reprezenta un pericol pentru populaţie”, a declarat Călin Făgaciu.

Opinia sa a fost împărtăşită şi de şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj, Nicolae Pivariu. Acesta a afirmat că, la nivel naţional, a fost creată o alarmă falsă, şi că laptele din judeţul Cluj este conform din toate punctele de vedere.

„Producem un lapte bun. Laptele pe care îl producem pe raza judeţului Cluj este unul conform cu normele în vigoare“, a afirma şeful DSVSA Cluj, Nicolae Pivariu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite