VIDEO Percheziţii ale poliţiştilor clujeni şi inspectorilor fiscali germani. Pe numele unuia dintre suspecţi există mandat european de arestare

VIDEO Percheziţii ale poliţiştilor clujeni şi inspectorilor fiscali germani. Pe numele unuia dintre suspecţi există mandat european de arestare

Imagine cu bani confiscaţi în urm apercheziţiilor  FOTO: IPJ Cluj

Percheziţiile începute ieri de poliţiştii clujeni şi inspectorii fiscali germani într-un caz de evaziune fiscală cu autovehicule au continuat şi miercuri, 10 octombrie, în judeţul Cluj. Unul dintre cei 35 de suspecţi va fi predat autorităţilor germane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Cluj, percheziţiile poliţiştilor clujeni cu inspectorii fiscali germani au continuat şi miercuri, 10 octombrie, pe raza judeţului Cluj. Au fost puse în aplicare alte două mandate de percheziţie la domiciulu unuia dintre suspecţi.

„Au fost identificaţi 35 de suspecţi. Aceştia au fost audiaţi de către organele de poliţie, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală sub forma autoratului şi a complicităţii. Persoanele din prezenta cauză sunt cercetate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plăţii TVA, în cadrul căruia au fost utilizate societăţi comerciale de tip "firmă fantomă" din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia şi Austria. Prin interpunerea acestor societăţi comerciale în lanţul tranzacţional se crea aparenţa efectuării unor livrări intracomunitare de autovehicule second - hand deşi în realitate vânzarea se realiza către persoane fizice din România şi, în acest mod, societăţile comerciale din Germania s-au sustras de la plata TVA“, explică reprezentanţii IPJ Cluj.

Oamenii legii au confiscat pentru a expertiza înscrisuri şi documente contabile, zeci de laptopuri, PC - uri, telefoane mobile, tablete şi alte dispozitive electronice.

„Au fost găsiţi aproximativ 100.000 de lei şi 30.000 de euro într-o locaţie din judeţul Cluj, care au fost indisponibilizaţi în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost aplicată şi măsura asiguratorie a sechestrului judiciar asupra a 8 imobile din judeţele Cluj şi Alba“, se mai arată în comunicatul IPJ Cluj.

Poliţiştii din Cluj au pus în aplicare un mandat european de arestare emis pe numele unuia dintre suspecţi. Este vorba de un bărbat de 30 de ani, originar din Cluj-Napoca. Prezentat azi în faţa judecătorilor de la Tribunalul Cluj, instanţa a confirmat mandatul european de arestare, iar suspectul va fi predat autorităţilor germane. 

Cercetările nu se vor opri aici.  

Mai puteţi citi:

Percheziţii DIICOT în Cluj şi Oradea: 6 oameni arestaţi preventiv, s-au confiscat circa 15.000 de euro şi sute de grame de droguri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: