VIDEO Ce părere au tinerii de la Electric Castle despre clasa politică: „Suntem atei şi nu credem că Dragnea e Dumnezeu”

VIDEO Ce părere au tinerii de la Electric Castle despre clasa politică: „Suntem atei şi nu credem că Dragnea e Dumnezeu”

Foto Facebook.com / Electric Castle

Tinerii veniţi la Electric Castle au făcut un mic popas şi la cortul "Fără penali în funcţii publice", amplasat la câţiva metri de intrarea în festival. I-am întrebat ce părere au despre politicienii care ne conduc şi cel mai pregnant sentiment a fost dezamăgirea, exprimată sub diverse forme.

Chiar dacă au venit în Bonţida pentru distracţie, festivalierii nu au trecut indiferenţi pe lângă voluntarii USR, care strâng semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice". 
 
"Pentru că suntem atei şi nu credem că Dragnea este Dumnezeu", a răspuns un bărbat când l-am întrebat de ce şi-a trecut numele pe listă.
.
„De unde să încep?“ şi „Ne-am săturat“ au fost cele mai întâlnite reacţii când i-am întrebat ce îi nemulţumeşte la clasa politică. Printre ironii, glume, râsete provocate de efectul festivalului şi zâmbete amare, toţi s-au declarat dezamăgiţi de conducători şi descurajaţi de ce se întâmplă în ţara lor.
 
Rămân însă mulţi care nu şi-au pierdut speranţa şi cred într-o schimbare: „Nu, că o să ne trezim. Generaţia mea o să schimbe ceva în ţara asta, pentru că e cazul. Părinţii mei n-o reuşit, au încercat, dar n-au reuşit. Ei după Revoluţie au crezut că o să fie totul OK, că au dat de alt sistem, li s-o părut mai multă libertate, dar n-o fost aşa.“
 
Alţii au înţeles că doar semnătura lor nu este suficientă, aşa că şi-au tras de mânecă prietenii. „Ce-o fost frumos a fost că mergeau pe stradă şi spuneau «măi, tu ai semnat?», «Nu», «No, te rog, hai şi semnează»", ne-a povestit Mona Varga, voluntar USR. Ba chiar unii tineri chiar s-au oferit să-şi rupă din orele de petrecere pentru a strânge semnături.
 
Unii s-au abţinut cu greu când i-am rugat să ne spună cum li se pare Viorica Dăncilă, prima femeie în funcţia de premier. „Nu ştiu, nu pot spune cuvinte frumoase...“, „Groaznic! Ruşine, o ruşine pe capul nostru.“
 
Citeşte şi:
 

 

citeste totul despre: