FOTO VIDEO A murit o legendă a sportului românesc, clujeanul care a câştigat o medalie la Olimpiada din 1984

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Taşnadi, unul dintre sportivii care au dus România până pe podiumul Olimpic, obţinând medalia de argint la Olimpiada din 1984, de la Los Angeles, a murit. Clujeanul a stabilit peste 50 de recorduri naţionale şi a fost primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categoriile mari de greutate.

„Ştefan Taşnadi a fost unul dintre sportivii care au dus Clujul până pe podiumul Olimpic, obţinând medalia de argint la Olimpiada din 1984, de la Los Angeles. A impresionat prin forţă şi determinare, obţinând medalii mondiale şi europene şi stabilind recorduri naţionale. Apoi, a contribuit în calitate de antrenor la formarea a zeci de sportivi, unii dintre ei ajunşi, la rândul lor, pe podiumul olimpic.

Vestea că Ştefan Taşnadi s-a stins din viaţă întristează nu doar sportul clujean, ci întreg sportul românesc. FC Universitatea Cluj este alături de familia îndurerată şi de oamenii care l-au cunoscut şi îndrăgit. Va rămâne un exemplu pentru sportivii noştri.Dumnezeu să-l odihească!”, au transmis reprezentanţii clubului Universitatea Cluj. 

Cine a fost Ştefan Taşnadi

Ştefan Taşnadi şi-a început cariera de halterofil în 1970 la Şcoala Sportivă Viitorul Cluj, după care a fost legitimat la clubul AS Clujana, unde a activat pana la desfiinţarea acestuia.

Din 1976 până în 1984, a fost component de baza al lotului olimpic de haltere al României.

A fost prezent  la doua ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Los Angeles, în 1984, cucerind medalia olimpica de argint la 110 kg, conform site-ului Comitetului Olimpic Român. 

În afara de argintul de la Los Angeles 1984, vârful carierei sale sportive, Stefan Taşnadi mai are în palmares o medalie de bronz la Campionatele Europene şi Mondiale de la Moscova din 1983.

A stabilit peste 50 de recorduri nationale şi a fost primul halterofil roman care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categoriile mari de greutate.

După 1984, a devenit antrenor, mai întai la AS Clujana, unde a activat pana la desfiinţarea clubului, în 2001, apoi la secţia de haltere a CS Universitatea Cluj. A fost de asemenea şi arbitru internaţional de haltere. A primit titlurile de Maestru Emerit al Sportului şi de Clujean de Onoare, relatează sursa citată.

Citeşte şi

Halterofilele de aur ale României. Au câştigat împreună patru medalii de aur, o medalie de argint şi trei medalii de bronz

Cine e fata de la ţară, cu braţe de fier, care a adus aurul pentru România la haltere

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite