VIDEO Primul miting electoral în campania pentru europarlamentare al USR-PLUS. Ce s-a întâmplat la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa USR-PLUS a organizat duminică, 5 mai, în Piaţa Unirii din Cluj, primul miting elecotral din campania pentru europarlamentare.

UPDATE 18.10: Echipa USR-PLUS a părăsit scena, mitingul a luat sfârşit. Pe scenă a urcat din nou Omul cu şobolani, pentru a doua parte a concertului.

UPDATE 17.55. Pe scenă a urcat Clothilde Armand, care le-a explicat oamenilor motivele pentru care, în viziunea ei şi a colegilor din Alianţă, USR-PLUS trenbuie votată.„Sunt mândră de oamenii aceştia, Oamenii aceştia ne vor reprezenta la Parlamentul de la Bruxelles, sunt mândră de ei. Voi nu sunteţi mândri?”, a încheiat Clothilde Armand, după care i-a invitat în scenă pe voluntarii care au contribuit la organizarea evenimentului. 

UPDATE 17.30: Dacian Cioloş ţine un discurs în faţa oamenilor. „Trebuie să ne debarasăm de hoţie, de prostie, şi de sărăcie. Deci, haideţi să facem asta împreună! Pentru că în România hoţia şi prostia ne-au ţinut în sărăcie. De 2.000 de ani hoţia a fost pedepsită în această ţară. Cum putem concepe atunci să punem hoţia în vârful statului şi să o accdeptăm ca pe o virtute?”, a spus, printre altele, Cioloş.

UPDATE 17.25. Dan Barna vorbeşte mulţimii din Piaţa Unirii. La această oră sunt circa 2.500-3.000 de oameni. „Alianţa USR-PLUS va da primul ministru onest, probabil cel mai onest din România. Atunci vă veţi aminti că am pornit la drum de aici, din Cluj”, a spus Barna. Acesta a vorbit şi despre scandalul de la Cluj dintre USR-PLUS şi PNL, după ce doi lideri ai TNL Cluj au împărţit pliante false în numele Alianţei. „Nu întâmplător am pornit de aici, din Cluj. Acest tip de practici va dispărea când la Cluj şi în România vom avea administraţie USR-PLUS”, a mai afirmat Dan Barna. Corupţia a fost o altă temă abordată de liderul USR. „În fiecare an, România pierde circa 38 de miliarde de euro din cauza corupţiei. O spun cifrele oficiale, sunt elemente statistice. Din banii ăştia am putea face autostrăzi şi am putea construi cele 8 spitale regionale de care PSD tot vorbeşte, dar pe care nu le face de ani de zile. Şi banii ar ajunge şi pentru alte multe investiţii”, a mai afirmat Barna. 

La final, acesta l-a invitat să vrobească pe Dacian Cioloş, nu înainte de adăuga: „Azi, în drum spre aeroport, am aflat că data de 5 mai este foarte bună pentru plantat seminţe. Acum suntem în 5 mai şi plantăm aici primele seminţe”, a încheiat Barna.

UPDATE 17.15: Emanuel Ungureanu a invitat pe scenă echipa USR. Au urcat pe scenă inclusiv cei doi lideri USR-Plus, Dan Barna şi Dacian Cioloş.

UPDATE 17.10: Pe scenă a urcat deputatul USR Emanuel Ungureanu. Acesta a vorbit despre situaţia grea din spitalele româneşti. Pentru a fi mai convingător, Ungureanu s-a întins pe scenă în timp ce a relatat cazul unei femei care a dormit sub patul copilului ei, într-un spital clujean

Imagine indisponibilă

Ungureanu a explicat cum sunt obligaţi să doarmă părinţii sub paturile copiilor, la Clinica de Neurchirugie din Cluj.

Ştirea iniţială:

La eveniment vor participa liderii Alianţei, Dacian Cioloş şi Dan Barna. Mitingul este prefaţat de un concert susţinut de Omul cu şobolani, la care asistă aproximativ 300 de oameni. Printre spectatori se află şi Dacian Cioloş.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite