VIDEO Mesajul studentei amendate cu 1.000 de lei pentru o postare pe Facebook: „Nu spun că e un abuz”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IUlia Ungureanu este studentă în anul 3 la Administraţie Politică. FOTO: Captură video
IUlia Ungureanu este studentă în anul 3 la Administraţie Politică. FOTO: Captură video

Iulia Ungureanu, clujeanca amendată cu 1.000 de lei pentru o postare pe Facebook, a explicat poziţia ei faţă de sancţiunea primită pentru că a scris: „Comandantul paraseste ultimul nava, domnule primar. D-voastră aţi părăsit-o primul!”.

Iulia Ungureanu a precizat că nu a dorit să facă publică sacţiunea, având în vedere şi starea de urgenţă, însă ceea ce a convins-o să facă acest lucru a fost faptul că: „în data de 8 aprilie 2020 un consătean a primit o amendă similară de 1.000 de lei, pentru un comentariu la postarea pentru care eu am fost sancţionată.”

Clujeanca a precizat nemulţumirile care au făcut-o să-l critice pe primar: faptul că nu au fost comunicate pe site-ul Primăriei Floreşti ordonanţele militare şi decizia Comitetului local pentru situaţii de urgenţă de închidere a locurilor de joacă pentru copii. De asemenea, a deranjat-o faptul că pe site-ul Primăriei nu exista un număr de telefon la care să se poată anunţa dacă sunt persoane peste 65 de ani care au nevoie de ajutor.  

Mesajul studentei amendate cu 1.000 de lei pentru că a criticat primarul într-o postare pe Facebook

   

„Nu vrea să afirm că e un abuz această sancţiune, acest lucrul în va stabili instanţa”


 

Clujeanca a mai precizat că a plătit amenda, adică jumătate din minimul acesteia - 100 de lei, dar o va consesta în instanţă. 

„E prima amendă primită, deşi eu am criticat de nenumrate ori modul în care administraţia publică comunică cu cetăţenii”. Iulia Ungureanu a mai spus că pe lângă critici s-a implicat în mai multe activităţi pentru comunitatea din Floreşti. 

„Nu vrea să afirm că e un abuz această sancţiune, acest lucru va fi stabilit instanţa, dar consider că a fost aplicată incorect”, a concluzionat ea. 

Se implica APADOR-CH 

APADOR-CH cere ministrului de Interne, Marcel Vela, o anchetă, după ce o tânără din Floreşti, Cluj, a fost amendată de poliţiştii locali cu 1.000 de lei pentru o postare critică pe Facebook. Textul pentru care s-a aplicat amenda îl critică pe primarul localităţii.

Postarea nu conţine cuvinte jignitoare la adresa primarului, însă poliţiştii locali au considerat că postarea îi «lezează demnitatea primarului provocând indignarea cetăţenilor» şi au amendat-o pe autoare cu 1.000 lei pentru săvârşirea contravenţiei prevăzute de art. 30 al. 1 lit b cu ref. la art. 2 pct. 1 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a transmis, luni seară, APADOR-CH.

Ce spune primarul din Floreşti

Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, a precizat: „Femeia mă înjură de 8-10 ani de zile. E femeie la 40 de ani, faptul că e proaspătă studentă e altceva. Am făcut 11 plângeri penale pentru că mă înjură ca la uşa cortului. Eu un grup înjurători pe care i-a acceptat până când s-au luat de însemnele naţionale ale statului român. Acuma umbă la Apadoare…”. Întrebat de ce l-a deranjat aşa de tare critica pe care i-a adus-o femeia, acesta a spus: „E foarte grav să spui în condiţiile situaţiei de urgenţă că primarul a dat bir cu fugiţii. Eu sunt zi şi noapte la primărie de când a început criza. Noi am avut, în Floreşti, 7.000 de carantinaţi şi până acum nu avem niciun infectat cu COVID-19, noi am fost primii, din data de 10 martie, care am început să dezinfectăm străzile cu clor, am dezinfectat scările de bloc”. Primarul susţine că dreptul la liberă exprimare „consfinţit de Constituţie, dar trebuie să ne încadrăm în limitele civilizaţiei. Nu putem permite nimănui să lezeze demnitatea şi onoarea.”

Citeşte şi


Persoană amendată cu 1.000 de lei pentru o postare critică pe Facebook. APADOR-CH cere ministrului Marcel Vela o anchetă

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite