VIDEO Mesajul lui Florin Piersic pentru Mircea Badea. Printre invitaţii VIP la aniversarea actorului s-a aflat şi „duşmanul“ antenistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Piersic a făcut glume, a recitat versuri şi a cântat pentru clujeni. FOTO: Remus Florescu
Florin Piersic a făcut glume, a recitat versuri şi a cântat pentru clujeni. FOTO: Remus Florescu

Florin Piersic a fost sărbătorit de clujeni, sâmbătă seara, în sala arhiplină a cinematografului care-i poartă numele, cu ocazia împlinirii vârstei de 83 de ani. În primul rând, printre invitaţii speciali, alături de mitropolitul ortodox al Clujului, de episcopul greco-catolic, de preşedintele Academiei Române, de primarul Clujului şi de alte oficialităţi şi personalităţi locale s-a aflat şi omul de televiziune Oreste Teodorescu.

Cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca a fost arhiplin, sâmbătă seara, la evenimentul „omagial cultural-artistc” organizat de Primărie pentru Florin Piersic cu ocazia aniversării vârstei de 83 de ani.

Primul rând a fost rezervat invitaţilor speciali precum: Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, episcopul grec-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, primarul Emil Boc, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe (căruia actorul i-a botezat un copil-nr), actriţa Medeea Marinescu, plus alte oficialităţi şi personalităţi locale, dar şi un invitat „surpriză”: jurnalistul Oreste Teodorescu. Acesta a fost invitat de realizatorul TV Rareş Bogdan, care a prezentat evenimentul alături de Irina Margareta-Nistor. 

Mesaj către Oreste şi Badea de ziua lui Piersic

   

Florin Piersic a vorbit cu fiecare dintre „invitaţii speciali” din primul rând, povestind amintiri cu ei, transmiţându-le diferite mesaje şi chiar făcând glume pe seama lor.   

„Mă bucur că ai avut ideea excepţională să-l aduci pe Oreste aici, pe care-l cunosc de când era pereche cu Badea”, i-a spus Piersic lui Rareş Bogdan. „Erai pereche cu Badea, dar atunci eraţi bine, eraţi formidabili şi m-aţi invitat la nişte emisiuni. Atunci mi-am dat seama că sunt mai deştept decât voi.”, a spus îndrăgitul actor şi a adăugat, zâmbind: „Mă joc, bineînţeles, cu voi”. „Dar te ţin minte de atunci atât de bine şi de te urmăresc cum îl urmăresc şi pe duşmanul tău, dar datorită mie aş dori foarte tare să vă împăcaţi”, i-a transmis actorul.  

Eveniment de 130.000 de lei

 

Florin Piersic a  fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 83 de ani în cadrul unui eveniment special, cu momente de teatru, operă şi folclor. „Având în vedere că artistul Florin Piersic împlineşte 83 de ani dorim să organizăm un eveniment omagial cultural-artistc deosebit în data de 26 ianuarie 2019, în cinematograful „Florin Piersic” cu momente unice de teatru, operă şi folclor” - se arată în Hotărârea adoptatăde consilierii locali clujeni. 

 Din suma alocată pentru eveniment – 130.000 de lei - vor fi acoperite onorariile, transportul cazarea şi masa artiştilor invitaţi (100.000 de lei), sisteme de sonorizare şi lumini (5.000 de lei),  recepţie (25.000 de lei). 

Tânăr la 83 de ani

Florin Piersic s-a născut la Cluj-Napoca în 27 ianuarie 1936 şi este unul dintre cei mai iubiţi şi de succes actori ai României.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică (promoţia 1957), Florin Piersic a debutat în teatru doi ani mai târziu, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, cu rolul titular în spectacole precum „Discipolul diavolului”. A fost protagonistul unor spectacole ca „Tragedia optimistă”, „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Gaiţele” şi „Străini în noapte”.

În cinematografie, Florin Piersic a debutat în anul 1957, în filmul franco-român „Ciulinii Bărăganului”, scris şi regizat de Louis Daquin, după un roman de Panait Istrati.

Citeşte şi

 

VIDEO Cum l-a făcut Florin Piersic să plângă pe ÎPS Daniel: „Dumneavoastră, Înaltpreasfinţite, la cine vă rugaţi?”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite