Cel mai violent interlop clujean, eliberat după un deceniu. Şi-a făcut canal YouTube: se filmează spunând rugăciuni

Cel mai violent interlop clujean, eliberat după un deceniu. Şi-a făcut canal YouTube: se filmează spunând rugăciuni

Marius David, poreclit Gore, a fost unul dintre cei mai violenţi interlopi clujeni. FOTO: Captura video

Unul dintre cei mai periculoşi clujeni, Marius David, poreclit Gore, a fost eliberat la începutul acestei săptămâni după 10 ani de închisoare. El a fost condamnat pentru tentativă de omor.

Ştiri pe aceeaşi temă

După 10 ani petrecuţi în Penitenciarul Rahova, Marius David, poreclit Gore, s-a întors acasă, la Cluj-Napoca, relatează BZC. În 2011, el a fost în centrul unui uriaş scandal, după ce a înjunghiat un brancardier la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj. Victima a fost rănită grav. 

„Din întregul material de urmărire penala rezulta că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de omor în forma tentativei. Inculpatul acţionând cu intenţie directa, prevăzând şi urmărind suprimarea vieţii parţii vătămate. Asfel, în primul rand, inculpatul s-a dus înarmat cu arme apte pentru suprimarea vieţii. Incupatul a acţionat cu un cuţit în incinta unităţii medicale, iar în momentul în care a fost reţinut în curtea Clinicii de Penumoftiziologie, în aceeaşi zi (n.red. 9 august 2011) la orele 12.20, avea doua cuţite asupra să", precizează procurorii clujeni în rechizitoriul pe baza căruia a fost trimis în judecata.
 
 

Rugăciuni pe YouTube

 
Gore şi-a deschis un canal de YouTube unde se filmează spunând rugăciuni. Una dintre filmările pe care le-a publicat, denumită „Zilele din urmă”, a adunat deja peste 3.000 de vizualizări, relatează sursa citată. 
 
 

Cine este Gore

 
Florin Marius David, poreclit Gore, s-a născut la Bucureşti şi a absolvit Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza", secţia sculptură. Este căsătorit şi are doi copii. La mijlocul anilor '90, acesta a fost închis pentru viol la Penitenciarul Gherla.  
Gore a venit în Cluj la începutul anilor 90, când s-a căsătorit cu Carmen  pe care a cunoscut-o în Germania, unde se aflau amandoi la muncă. Acesta a atras în anturajul său mai multe persoane din lumea interlopă a Clujului, îndeosebi tienri c eîi căutau protecţia. A provocat numeroase scandaluri între anii 1995 şi 1996, în mai multe discoteci şi cluburi. Scandalurile sale s-au soldat cu zeci de persoane bătute, tinere agresate sexual. Deşi acestea erau cunoscute, nimeni nu a cutezat să depună plângeri la poliţie, relata „Adevărul” în 2011.
 
În martie 1996, Gore i-a rupt mandibula unui tenor de la Opera Română din Cluj şi l-a tăiat cu sabia ninja pe fratele acestuia, un cascador. Atunci, interlopul a fost arestat pentru vătămare corporală gravă şi ultraj contra bunelor moravuri. O student a depus plângeri împotriva lui Gore acuzându-l că a fost supusă la perversiuni sexuale în toaleta unui club. Gore a fost trimis în judecată şi pentru viol şi lipsire de libertate. A primit sub doi ani de puşcărie şi, după ce a executat jumătate din pedeapsă, a ieşit din închisoare, pentru „bună purtare".
 


A vrut să facă sex pe ringul de dans într-un club 

 
Interlopul clujean a fost arestat din nou în iunie 2000, în centrul Clujului, după ce a fost reţinut de o trupă de mascaţi. Tot atunci au fost arestaţi Sebastian Chira, zis Sebi, iar ulterior, Claudiu Matei (zis Mesi) sub acuzaţiile ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Arestările acestora s-au făcut în baza unor scandaluri iscate de ei la barul de noapte „Opera" şi în discoteca „Sun". În timpul distracţiei, Gore a mimat, pe ringul de dans, un act sexual cu amanta sa, încercând să o penetreze în faţa mulţimii din local. Interlopul a fost arestat preventiv pentru ultraj contra bunelor moravuri şi, după aproape şase luni, a fost închis. După ce a ieşit din închisoare, Gore a cerut ca procesul să fie strămutat. Solicitarea i-a fost admisă.
În 2001, o instanţă din Oradea l-a condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri. Însă sentinţa instanţei era tardivă: interlopul a dispărut din ţară.
Interlopul clujean a fost expulzat din Spania în februarie 2005, alături de un mare grup de infractori români. După ce a ajuns în România, Gore a fost arestat şi, potrivit propriilor declaraţii, internat cu probleme psihice la Spitalul Penitenciar Jilava.
În martie 2005, Curtea de Apel Bucureşti a confirmat mandatul de executare a pedepsei emis pe numele lui Florin Marius David.  Acesta a fost transferat, în iulie 2005, la închisoarea din Gherla.
În 2011, Gore a fost arestat pentru că a înjunghiat un brancardier la Urgenţe. Instanţa l-a condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor. 
 
Vă mai recomandăm
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările