VIDEO Cel mai şic accesoriu vestimentar. Cum îţi poate transforma sârma rochia de gală într-o ţinută de neuitat

VIDEO Cel mai şic accesoriu
vestimentar. Cum îţi poate transforma sârma rochia de gală într-o
ţinută de neuitat

Artistul paul Cristian Cordoş FOTO: arhivă personală

Paul Cordoş este un artist din Cluj care de mai bine de 10 ani face minunăţii din sârmă. Cea mai nouă lucrare a sa demonstrează că sârma poate ţine loc de bijuterii şi că o haină poate fi transformată, cu răbdare şi multă deschidere, într-o formă de artă.

Tradiţionala rochie clasică capătă noi conotaţii în interpretarea artistului clujean Paul Cristian Cordoş. „A fost o provocare. Doamna pentru care am realizat rochia vroia ceva inedit pentru un eveniment“, spune Paul.

Clienta lui este o împătimită a mării şi preocupată de scurgerea timpului şi îşi dorea o ţinută unicat. După mai multe variante propuse a ajuns la cea actuală, cea din imagini (credit foto: arhiva personală Paul Cristian Cordoş).

„Rochia se vrea o licărire a valurilor, iar în partea de jos are două şnururi - un fel de pendul ce exprimă trecerea timpului“, afirmă Paul.

Deşi pentru concept a avut nevoie de câteva zile, pentru realizarea rochiei nu a durat mai mult de vreo 20 de ore, cu tot cu cusut. „Le-am cusut pentru că sârma poate să rupă materialul. Atunci fiecare accesoriu e cusut în câteva puncte, discret, nu-ţi dai seama“, adaugă artistul.

Intervenţiile sale pe catifeaua rochiei aduc cu nişte bijuterii nonconformiste.

„Femeia care poartă o astfel de ţinută trebuie să aibă o personalitate mai deschisă şi mai îndrăzneaţă“, consideră Paul.

Experienţa acestei rochii e a doua după cea de acum trei ani (foto mai jos, credit foto: Laura Bâlc) când sârma îndoită de el a căpătat forme de contur de pălărie, o bijuterie, o bustieră, o fustă scurtă şi nişte balerini.Paul Cristian Cordoş trăieşte din vânzarea creaţiilor sale şi este unul dintre puţinii artişti din lume care „vrăjesc“ sârma. 

Realizarea rochiei

Mai puteţi citi:

Artistul în mâinile căruia sârma capătă forme nebănuite. „Îmi doresc să reuşesc în România. Îmi place ţara asta foarte mult“

În mâinile lui Paul Cristian Cordoş sârma prinde viaţă. De mai bine de 10 ani, artistul transformă sârma în felurite forme de la banalele suporturi pentru serveţele până la roboţi. Filosofia sa: sârmă cu suflet.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: