VIDEO Incidente la Cluj, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române. Jandarmii au confiscat un banner cu trimitere la scandalul din 10 august 2018

VIDEO Incidente la Cluj, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române. Jandarmii au confiscat un banner cu trimitere la scandalul din 10 august 2018

FOTO: Captură video / Facebook - Dan Ianisevski

Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită la Cluj, în Parcul Central, cu mare fast. Câţiva protestatari au ţinut să fie prezenţi la eveniment şi au venit cu un banner.

Banner-ul avea inscripţionat mesajul  „În An Centenar, Jandarmeria Română a reprimat brutal protestul paşnic a 100.000 de cetăţeni. Să vă fie ruşine!”, suficient pentru a provoca reacţia jandarmilor. Aceştia au confiscat banner-ul, spre nemulţumirea protestatarilor, care au apelat la poliţişti pentru a-l recupera. 

„Spuneţi-mi, în virtutea cărei legi confiscaţi acest banner?”, au fost întrebaţi jandarmii, în timp ce îl legitimau pe unul dintre cei prezenţi. În cele din urmă, jandarmii au înapoiat obiectul confiscat.

„În conformitate cu art.26, alin.1, lit.g din Legea  60/1991, este interzisă participarea la contramanifestaţii, iar săvârşirea acestei fapte se pedepseşte. În cazul de astazi, Jandarmeria Cluj desfăşura o manifestaţie publică declarată, iar două persoane au folosit acest prilej pentru a transmite mesaje ostile. Pentru această faptă, au fost aplicate două avertismente”, au informat reprezentanţii Jandarmeriei.

 

 

 

Citeşte şi

Prigoana online a Jandarmeriei contra protestatarilor. Cum sunt vânate postări pe Facebook pentru a justifica amenzile

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: