VIDEO Imagini aeriene spectaculoase cu bucăţile de autostradă din Transilvania. Care este stadiul lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la lotul 1 al porţiunii de autostradă Şebeş-Turda.
Imagine de la lotul 1 al porţiunii de autostradă Şebeş-Turda.

Ministerul Transporturilor a postat imagini video de pe şantierele bucăţilor de autostradă la care se lucrează în Transilvania: Sebeş - Turda, Lugoj-Deva, Braşov - Borş Tronson Ogra - Câmpia Turzii. Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a fost în vizită, la final de săptămână, pe mai multe şantiere din Transilvania.

Ministerul Transporturilor a postat imagini video de pe şantierele Autostrăzii Sebeş - Turda (Loturile 1 şi 2), Autostrăzii Lugoj-Deva (Loturile 3 şi 4), Autostrăzii Braşov - Borş Tronson Ogra - Câmpia Turzii (Loturile 2 şi 3). 

În clipul ministerului este precizat, de asemenea, stadiul finalizării acestor bucăţi de autostradă:

Autostrada Sebeş-Turda - lot 1: 63,90% 
 

Autostrada Sebeş-Turda - lot 2: 49,05%

Autostrada Lugoj-Deva Lotul 3: 94,00% 

Autostrada Lugoj-Deva Lotul 4: 95,00%

Autostrada Braşov - Borş Tronson Ogra - Câmpia Turzii Lot 2: 63,00%

Autostrada Braşov - Borş Tronson Ogra - Câmpia Turzii Lot 3: 22,11

Ce spune Ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a făcut, joi, 21 martie 2019, vizite pentru verificarea stadiului de execuţie al lucrărilor la obiectivele de investiţii de infrastructură. De această dată a fost rândul Loturilor 1 şi 2 din Autostrada Sebeş – Turda.

”Pe lotul 1 al acestui tronson de autostradă, antreprenorul a avansat cu lucrările. Am văzut că lucrează la structuri destul de intens. Se vede un progres fizic în urma vizitei pe care am efectuat-o în urmă cu 2 săptămâni, pe acest lot. Într-adevăr mobilizarea şi la dânsul trebuie să crească. Au fost condiţiile meteo nefavorabile din ultimele zile, dar i-am solicitat să intre degrabă să lucreze şi la terasamente. Sper că au înţeles foarte bine mesajul meu: nu vreau să se mobilizeze doar când anunţ că vin. Voi anunţa şi cu 2 ore înainte când voi face o conferinţă de presă şi voi veni pe nepusă masă, ca să văd exact cum aceşti antreprenori au înţeles să ducă la bun sfârşit ceea ce şi-au asumat prin contracte”, a spus ministrul, conform Ministerului Transporturilor. 

În ceea ce priveşte lotul 2, ministrul a susţinut: „Sunt nemulţumit cu privire la stadiul lucrărilor de pe lotul 2. Luni îi voi invita la sediul ministerului. Am spus: nu vreau să vină nimeni din România, nu mă interesează reprezentatul local cine este pe şantier, vreau să vină cel de la firma mamă din Grecia, să vorbesc cu el. Ca să văd exact care sunt problemele lor. Înţeleg că au nişte probleme financiare. Bun. Eu pot să înţeleg că le au, dar în contextul în care tu din România ţi-ai luat toţi banii, plăteşte subcontractorii români. Şi bagă-i la lucru. Sunt undeva la 100 de firme care au avut lucrări cu firma respectivă şi nu au fost plătiţi.”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite