VIDEO Hotelul unde toţi angajaţii sunt roboţi. La recepţie dai peste un robot-dinozaur care ştie engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre recepţionerii hotelului japonez este un dinozaur care vorbeşte engleză  FOTO The Telegraph
Unul dintre recepţionerii hotelului japonez este un dinozaur care vorbeşte engleză  FOTO The Telegraph

De doi ani funcţionează în Japonia un hotel ai cărui angajaţi sunt roboţi. La recepţie, oaspeţii sunt primiţi de un robot cu chip şi corp de om, dar şi de un recepţioner mai puţin obişnuit: un dinozaur cu gheare generoase care vorbeşte engleza. Un alt fapt interesant la acest hotel e că nu ai nevoie de cheie ca să intri în cameră deoarece o scanare a feţei rezolvă problema.

„Dacă vreţi să vă cazaţi, apăsaţi unu“, se aude dinspre un dinozaur cu colţi şi gheare, dar co o bonetă pe care scrie Hotel Henn na. 

Din iulie 2015, în prefectura Nagasaki (n. r. prefectura este o structură teritorială japoneză, cum sunt judeţele în România), funcţionează un hotel unde totul este automatizat, de la portalul de la intrare, recepţioner, roboţii ce cară sau depozitează bagajele până la roboţii ce sting lumina în cameră. 

Hotelul se află în sud-vestul Ţării Soarelui-Răsare, într-un parc de distracţii, şi e cunoscut sub porecla de „Hotelul Ciudat“, notează reporterii din The Guardian.

hotel cu angajati roboti foto  Shizuo Kambayashi/AP

La recepţie   FOTO: Shizuo Kambayashi/AP

Potrivit acestora, aproape totul e pe bază de touch screen, iar un sejur în acest loc începe de la 9.000 de yeni, adică de la 80 de dolari pe cameră, un preţ de două sau de trei ori mai mic faţă de cel dintr-un hotel luxurios din Japonia.

Directorul hotelului, Hideo Sawada, le-a mărturisit jurnaliştilor că folosirea roboţilor nu e niciun truc, ci un efort serios de a folosi tehnologia pentru atingerea eficienţei. „Roboţii pot face şi patul“, adaugă Sawada.  

„O altă caracteristică este tehnologia de recunoaştere a feţei, astfel încât, în locul cheilor electronice standard, în timpul check-in-ului este înregistrată o imagine digitală a feţei oaspetelui. Motivul? Roboţii nu sunt buni la găsirea cheilor dacă oamenii îi pierd. Un braţ robotic uriaş, văzut de obicei în fabricaţie, se află în sălile de sticlă din hol. Ridică una dintre cutiile asezate în perete şi o pune într-un spaţiu de sticlă, unde un oaspete poate plasa un obiect în el, să-l folosească ca dulap“, mai arată cei de la The Guardian. 

hotel cu angajati roboti foto  Shizuo Kambayashi/AP

Un robot cară bagajele  FOTO: Shizuo Kambayashi/AP

Jurnaliştii de la BBC şi The Telegraph scriu că nu există întrerupătoare de lumină în camere şi pentru a porni sau opri luminile, oaspeţii trebuie să vorbească cu un roboţelul Tuly, aflat pe o măsuţă lângă pat. Tot acolo au şi o foaie cu diverse instrucţiuni legat de cum să ceară, în japoneză, lui Tuly diverse informaţii. Simpaticul robot poate oferi informaţii legat de cât este ora, dar şi despre vreme. 

În cameră există senzori care ajustează temperatura în urma detectării temperaturii corpului uman.

Mai puteţi citi:

VIDEO Camera de hotel în formă de anus unde puţini s-ar încumeta să doarmă. Cum au descris-o bloggerii Lonely Planet

FOTO VIDEO Vacanţă într-o maşină de pompieri veche de 60 de ani. Cât costă un sejur de două nopţi pentru doi adulţi

FOTO VIDEO Cum arată apartamentul de hotel de lux recreat într-un Boeing 727. Staţiunea exotică din inima junglei

VIDEO Vacanţă ca-n poveşti: cazare în igluuri de sticlă, plimbări cu reni şi spectacolul aurorei boreale

FOTO VIDEO Vacanţă sub apă. Cât costă o noapte într-o cameră de hotel din larg

VIDEO Destinaţie de vis pentru cei mai pretenţioşi turişti. Cât costă o săptămână la Muntele Magic din inima Patagoniei

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite