VIDEO Haos la Aeroportul Cluj-Napoca. Mii de români se înghesuie, în plină pandemie, la avioanele spre Germania

VIDEO Haos la Aeroportul Cluj-Napoca. Mii de români se înghesuie, în plină pandemie, la avioanele spre Germania

Sute de oameni aşteaptă, în mijlocul aeroportului din Cluj, avioane spre Germania

În plină pandemie, românii se calcă în picioare în faţa Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca pentru a ajunge mai repede să se îmbarce în charterele care îi vor duce în Germania, la muncă. Imagini cu înghesuiala au fost suprinse joi, 9 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

UPDATE 17.25 După ce imaginile cu haosul de la Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca au apărut in mass media procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca au deschis un dosar penal privind infracţiunea de zădărnicire a răspândirii bolilor.


Oamenii sunt sosiţi din toate colţurile ţării, inclusiv din judeţele din sudul şi din estul ţării şi vor zbura spre Germania. Regulile de distanţare nu au fost respectate, iar lumea s-a înghesuit în special în faţa aeroportului. Deşi prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a trimis mai multe echipaje de jandarmi pentru a păstra ordinea, totul s-a dovedit în zadar. Oamenii au acuzat faptul că o singură poartă de acces a fost deschisă, iar mulţi dintre ei s-au înghesuit pentru a avea prioritate. 

Prefectul Clujului a dat vina pe operatorul privat care efectuează zborurile, fără a da însă un nume. Mai departe, Mircea Abrudean a afirmat că reprezentanţii companiei au gestionat prost situaţia. Nu a putut însă să explice de ce jandarmii şi echipajele de poliţie au fost depăşite de situaţie. 

„Cursele sunt organizate de un operator privat, care a gestionat prost situaţia. I-a adus pe oameni grămadă, în condiţiile in care zborurile charter sunt programate să plece de la 13.00  la 21.00, aproximativ. Oamenii intră controlat în aerogară, problema e în exterior. Am trimis jandarmi şi forte ale poliţiei pentru a-i dispersa. Oamenii au venit în autocare împreună, cu avioanele vor merge tot împreună”, a declarat prefectul Clujului. Acesta a precizat şi că „Organizarea aparţine unui operator privat care va fi anchetat pentru modul în care acest lucru. Încercăm să luăm măsurile care se pot lua în acest moment”.

FOTO Inquam Photos / Raul Ștef

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Inquam Photos / Raul Ștef
  • FOTO Inquam Photos / Raul Ştef
  •  FOTO Inquam Photos / Raul Ștef
  •  FOTO Mediafax / Raul Ștef
  • FOTO Inquam Photos / Raul Ștef
  • FOTO Mediafax / Raul Ștef
  • FOTO Mediafax / Raul Ștef
  • FOTO Mediafax / Raul Ștef
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: