VIDEO Gafă revoltătoare a Armatei şi autorităţilor într-un oraş din Ardeal: au dat onorul la monumentul soldaţilor sovietici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fără să aibă idee, ofiţeri ai Armatei Române au dat onor Armatei Roşii FOTO Facebook / Manuela Moldovan
Fără să aibă idee, ofiţeri ai Armatei Române au dat onor Armatei Roşii FOTO Facebook / Manuela Moldovan

Autorităţile locale dintr-un oraş din Transilvania au confundat locul în care îşi dorm somnul de veci eroii României cu porţiunea din cimitir în care sunt îngropaţi soldaţii sovietici. Drept urmare, un preot militar a ţinut o slujbă, iar soldaţii şi poliţiştii au depus flori şi au dat onorul militarilor ruşi.

Gafa autorităţilor din Turda, judeţul Cluj, a fost reclamată de Manuela Moldovan, cea care se ocupă de conservarea şi reabilitarea Cimitirului Eroilor Români din Turda. Indignată, femeia le-a atras atenţia acestora pe Facebook, după care soldaţii au mutat coroanele la Cimitirul Eroilor Români.

Reprezentanţii autorităţilor locale, Armatei şi a Poliţiei nu au însă nicio scuză pentru această eroare, mai ales că voluntarii care au depus şi ei coroane în aceeaşi zi au ştiut locul în care sunt îngropaţi eroii neamului românesc. Mai mult, în secţiunea din cimitir în care se află înhumate corpurile soldaţilor sovietici apar indicii clare că în locul respectiv se află rămăşiţele acestora, inclusiv însemne ale Armatei Roşii, printre care şi celebra stea.

Manuela Moldovan a anunţat că nu se va opri aici şi va face plângere la Ministerul Apărării Naţionale şi la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor. 

VIDEO

„Şoc şi groază în Cimitirul Eroilor Turda! Am postat ieri că vin să aduc o floare azi, de Ziua Eroilor. Primăria, de frică să nu-i atac dacă nu vin, a trimis un preot militar, pe cineva de la poliţie, doi gradaţi de la Armată, câţiva soldati şi pe cineva de la radio care să le aducă aplauze şi felicitari. Până aici ok.

Dar au greşit Cimitirul! Au prezentat onorul monumentului ruşilor, au depus coroana primăriei şi a garnizoanei tot acolo! Când mi-am revenit din şoc, i-am făcut praf fără menajamente! Degeaba şi-au luat coroanele şi le-au dus jos, în parcela Eroilor Romani. Degeaba s-au scuzat gradaţii că sunt noi... Degeaba! Ruşine! Ruşine! Exact cum le-am spus sus. Luaţi banii statului degeaba! Incompetenţilor! Florile voluntarilor sunt unde trebuie! Şi gândul nostru la fel! O să fac plângere ! MApN, ONCE! LaTurda există doar orgolii şi incompetenţă!”, a scris Manuela Moldovan pe Facebook.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite