VIDEO Filme cu sex intrate în istoria cinematografiei. Nicole Kidman şi Uma Thurman, irezistibile în scenele erotice

VIDEO Filme cu sex intrate în istoria cinematografiei. Nicole Kidman şi Uma Thurman, irezistibile în scenele erotice

Superba Nicole Kidman a făcut un rol mare alături de fostul ei soţ. FOTO: elcivico.com

Se spune că nimic nu vinde mai bine ca sexul, iar de acest aspect ţin cont şi producătorii marilor case de filme din SUA şi Europa. Aşa au apărut filmele artistice cu scenarii mustind de erotism, unele dintre ele ecranizări ale unor romane de mare succes.

Spre deosebire de pornografie, numeroase filme artistice având în centrul acţiunii sexul au influenţat cinematografia mondială, intrând în istoria sa.
 
Este şi cazul celebrului film Belle de Jour (Frumoasa zilei), cu o distribuţie impresionantă. În rolurile principale au fost distribuiţi monştri sacri ai cinematografiei, Catherine Deneuve, Jean Sorel şi Michel Piccoli. Filmul, care a fost distins cu Leul de aur, a apărut acum mai bine de o jumătate de secol, în 1967, şi este o ecranizare a romanului cu acelaşi nume apărut în 1928. 
 
 
Catherine Deneuve este în rolul lui Séverine, frumoasa soţie a tânărului medic Pierre (Jean Sorel). Numai că relaţia dintre cei doi se complică în momentul în care Séverine, nemulţumită de viaţa sa sexuală, decide să accepte avansurile unor admiratori, iar la final devine chiar prostituată. Mesajul filmului, distins cu Leul de Aur, 
 

„Legături periculoase” a luat patru Oscaruri

 
Ceva mai recent, Dangerous Liaisons (Legături periculoase) a făcut furori în 1988, anul apariţiei sale. 
Cu o distribuţie impresionantă, Keanu Reeves, Uma Thurman, Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer, Swoosie Kurtz, Mildred Natwick şi Peter Capaldi. Filmul a luat mai multe Oscaruri, pentru cel mai bun scenariu adaptat, pentru cea mai bună scenografie, pentru cele mai bune costume, fiind nominalizat şi la categoriile cel mai bun film, cea mai bună actriţă într-un rol principal (Glenn Close) şi cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Michelle Pfeiffer).
Acţiunea filmului are loc în Franţa secolului al XVIII-lea, la Rococco şi este plin de intrigi, romatism şi erotism. Marchiza de Merteuil are nevoie de servicile fostului ei amant pentru a se răzbuna pe unul din amanţii ei, care intenţiona să o părăsească pentru a se căsători cu o tânără. Şi pentru a se asigura că va avea succes, marchiza îl va provoca pe acesta să o seducă pe tânără, în speranţa că relaţia acesteia cu iubitul ei se va destrăma.
 
 
Sex, Lies and Videotape (Sex, minciuni şi videocasete) a apărut în 1989, la un an după  Dangerous Liaisons. Cu o distribuţie de invidiat, avându-i în rolurile principale pe James Spader, Andie MacDowell, Peter Gallagher şi Laura San Giacom, filmul este o dramă erotică, având pe alocuri accente de comedie. Căsătorită cu John, Ann află că acesta are o relaţie tocmai cu sora ei, Cynthia. Viaţa ei se va schimba atunci când în peisaj apare Graham, un vechi prieten de familie, care va face o adevărată pasiune pentru ea. 
 
 
Eyes wide shut (Cu ochii larg deschişi) a apărut în 1999, fiind o dramă erotică. Filmul a avut în distrubuţie staruri precum Tom Cruise, care l-a interpretat pe William „Bill” Harford şi frumoasa Nicole Kidman, în rolul lui Alice Harford. Cei doi vor intra într-o organizaţie secretă în care orgiile sexuale erau la ordinea zilei, aşa că filmul abundă în scene erotice. 
 
 

Nimfomana inamorată

 
Diario de una ninfómana (Jurnalul unei nimfomane) a apărut în 2008, fiind o dramă erotică spaniolă. Valére este o femeie de 28 de ani, atrăgătoare şi aflată mereu în căutarea unor noi aventuri, pentru a-şi satisface curiozităţile şi interminabila poftă carnală. Spre final, ea va ajunge să se îndrăgostească, după ce va deveni prostituată.
 
 
Filmat în cea mai mare parte la Koln, în Germania, Nymphomaniac este un film european care s-a bucurat de un mare succes. Având premiera în Danemarca, la Copenhaga, Nymphomaniac este o co-producţie internaţională europeană cu actori din Danemarca, Belgia, Franţa şi Germania. Acţiunea este grupată în jurul a două personaje. Eroul principal, Seligman, găseşte pe stradă o femeie rănită şi fără adăpost. Impresionat, o duce la el acasă, iar după un timp aceasta i se destăinuie şi îi povesteşte aventurile ei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: