VIDEO Fetiţă din Ardeal, în noroaie până la genunchi pe drumul spre şcoală: „Vă daţi seama ce simte copilul acesta când ajunge în sfârşit acasă?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul din Berchieşu arată ca un câmp arat şi este străbătut zilnic de copiii sătenilor care merg la şcoală.
Drumul din Berchieşu arată ca un câmp arat şi este străbătut zilnic de copiii sătenilor care merg la şcoală.

Copiii dintr-un sat din Ardeal sunt nevoiţi să urmeze zilnic o cărare plină de noroi, neasfaltată, pentru a ajunge la şcoala din localitate.

Acest lucru se întâmplă în satul Berchieşu, comuna Frata (judeţul Cluj), nu foarte departe de unul dintre cele mai înstărite oraşe ale ţării, Cluj-Napoca. Însă Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria Frata nu au asfaltat niciodată strada din Berchieşu, chiar dacă acolo locuiesc mai multe familii care au copii. 

„Ce putem spune... Suntem în secolul 21 şi aşa arată drumul de fiecare zi al fetiţei din clasa a 2-a. Cum cresc copiii cu dragoste către cei ce ne conduc ştiind ca pentru ei nu s-a făcut nimic. Vă daţi seama ce simte copilul ăla când ajunge în sfârşit acasă? Berchieşu, comuna Frata”, este mesajul postat de Ana Chirilă, cea care a realizat un scurt filmuleţ în care apare un copil înaintând anevoios pe un drum care seamănă mai mult cu o arătură.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite