VIDEO Festivalul unde nu sunt reguli şi unde oamenii aruncă cu mingi de foc

VIDEO Festivalul
unde nu sunt reguli şi unde oamenii aruncă cu mingi de foc

Festivalul Mingilor de Foc   FOTO: americamia.com

Un festival ieşit din tipar are loc în fiecare an pe 31 august în El Salvador, o ţară din America Centrală. Acolo, locuitorii unui oraş din nordul capitalei statului organizează Festivalul Mingilor de Foc, comemorând un dezastru natural petrecut cu secole în urmă. Evenimentul îngrijorează autorităţile deoarece nu are reguli şi nu trece an fără ca vreun participant să nu fie rănit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul Mingilor de Foc e un eveniment unde tinerii din Nejapa, un oraş la nord de capitala statului El Salvador, aruncă cu mingi de foc pe străzi. Ciudatul eveniment se petrece de 97 de ani încoace pe data de 31 august şi e originar dintr-o nenorocire petrecută în 1658. Atunci, vulcanul din apropierea oraşului Nejapa a erupt, iar oamenii au fost evacuaţi. O legendă locală spune că în timp ce părăseau oraşul, oamenii ar fi văzut mingi de foc ce pluteau deasupra vulcanului şi au interpertat asta drept o luptă între Sfântul Ieronim, patronul oraşului lor, şi diavol.

Imagine din timpul festivalului  FOTO: shalie5/Instagram/rt.com

Festivalul comemorează dezastrul natural, se subliniază şi într-un reportaj realizat de BBC. Potrivit sursei citate, un participant la manifestare, Erik Salazar, declara: „Tradiţia constă în amintirea erupţiei vulcanului din El Salvador. Ne amintim cum vulcanul arunca cu foc în locuitori“. 

În reportajul BBC, autorităţile avertizează că festivalul poate să scape de sub mână tocmai pentru că nu sunt reguli şi nu trece o ediţie fără să nu fie răniţi. Biserica Catolică are propria versiune a erupţiei vulcanului şi astfel circulă născut o legendă urbană în care patronul oraşului Nejapa, Sfântul Ieronim, s-a luptat cu diavolul aruncând mingi de lavă.

Aruncarea mingilor de foc simbolizează distrugerea vechiul Nejapa în lupta dintre sfânt şi diavol, se explică într-un material al ziariştilor de la NBC. 

La festival participă doar tinerii care îşi pictează feţele. „E important că menţinem focul. (...) E interesant. Toţi am fost tineri şi am trecut prin aceatsă experienţă interesantă“, mărturise un localnic din Nejapa jurnaliştilor de la Associated Press.  

Reportaj de la Festivalul Mingilor de Foc   Credit video: Clapper Studio Youtube

Mai puteţi citi:

VIDEO Festivalul la care participanţii plătesc ca să se bată cu roşii. Peste 30.000 de turişti îl vizitează în fiecare an

FOTO Locul în care se întâlnesc zeci de Golden Retrieveri. Cel mai pufos festival din lume

FOTO VIDEO Bălăceală în noroi la preţ de câteva beri. Festivalul unde sute de mii de oameni vin să se murdărească

VIDEO Festivalul în cadrul căruia oamenii aleargă după o roată de brânză

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările