VIDEO Extremişti de la Noua Dreaptă au sabotat o întâlnire electorală USR: „Vă va da Boc 7-0 în prima repriză”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Mărincuş este cunoscut pentru momentele de circ public pe care le provoacă.
Călin Mărincuş este cunoscut pentru momentele de circ public pe care le provoacă.

Mai mulţi extremişti de la Noua Dreaptă au sabotat o întâlnire electorală a candidatul USR la Primăria Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu. Deputatul susţine că acţiunea a fost ordonată de preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, arătând că acesta i-a făcut cadou un post de consilier judeţean liberalului care anul trecut distribuia pliante false cu USR.

„Vă va da Boc 7-0 în prima repriză”, „Cel mai grav este că susţineţi pedofilii şi homosexualii”,  „Sunteţi ateu sau santist”, „Satanel Ungureanu” - au strigat cei câţiva extremişti de la Noua Dreaptă la întâlnirea electorală organizată, vineri, de candidatul la Primărie Emanuel Ungureanu. 

În fruntea acestora era fostul boxer Călin Mărincuş, cunoscut pentru momente de circ public pe care le „joacă” cu diferite ocazii, pentru a face cunoscute poziţiile sale homofobe şi rasiste. Ultima „ispravă”: s-a filmat în timp ce a încercat să obţină un post de brancardier la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a veda dacă infecţia cu COVID-19 este atât de periculoasă precum se spune.

Istoria se repetă? Preşedintele PNL acuzat că a ordonat acţiunea


 

„Cel care a ordonat din umbră această mizerie, Daniel Buda, şeful PNL Cluj-Napoca, l-a premiat pe cel care a executat misiunea, Cristian Ciută, cu un loc de consilier judeţean pe listele PNL Cluj”, a susţinut Emanuel Ungureanu.

Într-adevăr, fostul şef al Tineretului Naţional Liberal, organizaţia Cluj, Cristian Ciută a fost surprins anul trecut, în luna aprilie, în timp ce distribuia pliante cu sigla USR Plus, care conţineau mesaje aberante. Acesta apare anul acesta la lista de consilieri judeţeni ai PNL, deşi a fost exclus din TNL pentru gestul din 2019. „Deoarece acţiunea individuală a celor doi foşti colegi nu a fost dezbătută şi asumată în forurile de decizie ale TNL, iar consecinţele acestor acţiuni au adus grave prejudicii imaginii şi prestigiului Tineretului Naţional Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, în unanimitate, de a-i exclude pe cei responsabili din rândurile Tineretului Naţional Liberal”, au informat oficial reprezentanţii liberalilor.

Daniel Buda nu a trimis încă un punct de vedere solicitat de Adevărul. 

Şeful Biroului de Învăţământ şi Cultură din Primăria lui Boc, fan al Noii Drepte şi editorialist la Sputnik.md 

Pe de altă parte, Ionuţ Ţene, şeful Biroului de Învăţământ Cultură al Primăriei conduse de Emil Boc, este nelipsit de la adunările Noii Drepte în Cluj. De asemenea, acesta deţine un site în care transmite mesaje naţionalist-extremiste şi este editorialist la Sputnik.md - site de propagandă Pro-Kremlin.
 

Şeful UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond a depus, în 2017, o petiţie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării prin care contestă concursul câştigat de Ţene (care a fost unic candidat) pentru postul de şef al Biroului de Învăţământ, Cultură, Culte.  


„Am depus o petiţie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru postul de şef al Biroului învăţământ, cultură, culte, sport, societate din cadrul primăriei municipiului Cluj-Kolozsvár-Klausenburg, în urma căruia, Ioan Vasile Ţene, unicul candidat pentru postul respectiv,a ajuns în această funcţie. Este inadmisibil ca într-un oraş care tinde spre un dialog intercultural, o asemenea persoană cu vederi extremiste, care a proferat nenumărate jigniri la adresa minorităţilor naţionale, şi a făcut apologia Gărzii de Fier şi a mareşalului Antonescu, să ocupe un asemena post. Voi discuta cu specialişti în domeniu şi vom lua în considerare şi posibilitatea promovării unei acţiuni în contencios administrativ”, a anunţat deputatul Csoma Botond.

Ce s-a întâmplat  

Deputatul Emanuel Ungureanu a povestit pe Facebook ce s-a întâmplat: 

”Aşa a început campania la Cluj-Napoca!

ATENŢIE, limbaj licenţios!

"Pedofililor, sataniştilor" atacuri murdare din partea unor susţinători ai PNL-Boc în prima zi de campanie!

Ieri, în jurul orei 18.30, am organizat o întâlnire cu vecinii mei de pe strada Edgar Quinet din Cluj-Napoca. Locuiesc în Cartierul Edgar Quinet de 11 ani.

Sunt probleme foarte mari pe strada noastră: nu avem trotuare, iluminat public, sistem de colectare a apelor pluviale, locuri de joacă decente, punctele gospodăreşti sunt foarte prost organizate.

În jurul orei 18.50 am început întâlnirea care a fost tulburată imediat de 5 indivizi puşi pe scandal.

Ne-am retras imediat, împreună cu vecinii mei în parcarea de lângă blocul 55 pentru a evita un conflict cu cei pe care i-am identificat ca fiind parte dintr-o mişcare extremist naţionalistă cultivată la Cluj de unii politicieni lipsiţi de scrupule.

Aceşti rasişti, antisemiţi, au fost autorizaţi de primăria Cluj-Napoca,să îşi reverse ura şi xenofobia în mai multe evenimente aprobate de Emil Boc chiar în centrul Clujului.

Indivizii din imagine ne-au apostrofat folosind cuvinte ca, pedofili, satanişti şi alte expresii care nu pot fi reproduse.

Urletele celor 5 ne-au însoţit şi în locul unde ne-am retras cu vecinii uluiţi de comportamentul huliganic al fanilor naţionalişti extremişti ai lui Boc.

Am sunat la secţia 4 de Poliţie care s-a prezentat cu promptitudine şi ulterior i-a identificat pe doi dintre scandalagii.

După cum veţi putea urmări în imaginile filmate de mine, când doi dintre cei 5 fani ai lui Boc au fost opriţi de Poliţie, au încercat să-şi ferească feţele să nu fie recunoscuţi public, deşi la întâlnirea cu vecinii mei, ne-au filmat şi ne-au jignit în fel şi chip, fără ca cineva dintre vecinii mei să riposteze”.

Citeşte şi


Cum a fost „pedepsit“ liberalul care a umplut Clujul cu pliante false în numele USR. „Cei împinşi să facă mizerii sunt recompensaţi“

Preşedintele filialei Cluj a Tineretului Naţional Liberal, unul dintre cei care distribuie pliante „otrăvite“ cu sigla Alianţei USR PLUS şi citate false VIDEO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite