VIDEO Emil Boc îi răspunde lui Banciu, care a criticat virulent Clujul, arătând că e „un oraş de rahat“: „Nu poate fi mai rău decât la Bucureşti“

VIDEO Emil Boc îi răspunde lui Banciu, care a criticat virulent Clujul, arătând că e „un oraş de rahat“: „Nu poate fi mai rău decât la Bucureşti“

Emil Boc susţine că în ceea ce priveşte poluarea cauzată de maşini, Bucureştiul stă mai rău decât Clujul. FOTO: PCN

Primarul Emil Boc i-a răspuns jurnalistului Radu Banciu, care a criticat vehement Clujul, arătând că este „un oraş de rahat”. Edilul a susţinut că ia în considerare orice opinie, dar un lucru e clar: „toate studiile internaţionale în materie de calitatea vieţii plasează Clujul pe primul loc în ţară”. Legat de poluarea aerului provocată de numărul mare de maşini, primarul a susţinut: „Nu poate fi mai rău ca la Bucureşti”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Adevărul e că Clujul e un oraş de rahat, în sensul în care e doar această spoială şi faimă de el. La fel şi de Braşov şi Sibiu, lucru pe care l-am certificat aici cu toate pălmile şi înjurăturile pe care le-am luat de la români frustraţi şi într-adevăr prost plasaţi. Centrul Clujului arată mai rău decât orice centru interesant din orice ţară din Europa Centrală, din orice orăşel din Europa Centrală, lucru pe care l-am afirmat de miliarde de ori. Sunt sub toate oraşele medievale ungureşti, slovace, ceheşti, poloneze, croate. Sub toate. Şi Sibiul, şi Braşovul, dar şi Clujul. Oraşele interesante în România sunt Aradul şi Oradea, dacă e cineva interesat să stea într-un oraş mai cochet”, a spus jurnalistul Radu Banciu. 
 
 
Prezent la o emisiune radio la Realitatea FM, Emil Boc a fost întrebat ce părere are despre cele spune de jurnalistul de la B1.
 
„Băiatul ăla care a terminat la Cluj, nu? Să ştiţi că n-am văzut toate intervenţiile, n-am timp să le urmăresc chiar pe toate”, a răspuns Boc şi a vorbit despre studiul conform căruia Clujul este pe locul 2 în România la poluarea aerului. 
 
„Aici e ceva discordant pentru că până acum toate studiile internaţionale, nu vorbesc de cele ale noastre, plasează Clujul pe un loc foarte bun, inclusiv în ceea ce priveşte calitatea aerului. Acel studiu este un pic disonant, deşi diferenţele nu sunt foarte mari. Cred că trebuie coroborat şi cu alte studii. Bine-înţeles , noi ne uităm cu atenţie şi nu neglijăm nicio opinie care apare”, a susţinut Boc. 
 

Studiu despre poluare

 

Primarul s-a referit la studiul făcut de AirVisual, un ONG elveţian, care a infirmat studiul realizat acum câţiva ani care plasa Clujul în topul european în privinţa calităţii vieţii. O posibilă explicaţie este faptul că studiul de atunci se baza pe datele colectate de la 2 staţii de măsurare a calităţii aerului, faţă de 30 - 40 de staţii câte sunt în oraşele mari din Europa.

În studiul realizat de elveţieni, punctajul primit de Cluj-Napoca a fost 21.4, faţă de Iaşi, care este cel mai poluat cu un punctaj de 27. Principala cauză a poluării – traficul. 


„La calitatea vieţii suntem pe primul loc în România”

 
Lăsând la o parte controversa privind studiile despre calitatea aerului, Boc i-a răspuns lui Banciu: 
„Sunt două lucruri clare în materie de calitatea vieţii: toate studiile internaţionale plasează Clujul pe primul loc în România şi consideră că este un oraş de referinţă pentru centrul şi estul Europei. 
Apoi, apare în studiu ceva legat de poluarea cauzată de maşini. Eu nu cred că din acest punct de vedere la Cluj poate fi mai rău decât în Capitală. Într-adevăr la Cluj sunt multe maşini, dar Bucureştiul se sufocă din cauza numărului mare de maşini”. 
 
Citeşte şi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările