VIDEO Drumul unic în lume pe care oceanul îl acoperă de două ori pe zi. Cei prinşi de maree îşi pierd maşinile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasajul du Gois sau Gôa, cum se mai numeşte, e un drum de circa 4,3 kilometri ce leagă Insula Noirmoutier, din vestul Franţei, de localitatea Beauvoir-sur-Mer. Ce face unică această şosea e că dispare sub ocean de două ori pe zi. Din 1942 e considerată monument naţional şi atrage anual mii de turişti.

În vestul Franţei se află o şosea care dispare de două ori pe zi sub ape. Nivelul Oceanului Atlantic urcă până la vreo 4 metri în zonă, iar curioşii prinşi de flux se pot adăposti în turnurile de salvare special amenajate. 

Drumul se numeşte Pasajul du Gois şi cei 4,3 kilometri ai săi leagă o insulă, Noimoutier, de localitatea Beauvoir-sur-Mer. Din 11 iulie 1942, statul francez a declarat drumul monument naţional, iar azi mii de turişti vin să vadă cum dispare o şosea sub ape, se arată pe au-passage-du-gois şi pe uk.ile-noirmoutier.com.

image

Pasajul du Gois  FOTO  aupassagedugois.fr

Pe hărţile Franţei a fost marcat în 1701, iar din 1840 a încpeut să fie circulat, mai întâi călare, apoi cu maşina, scrie omofom.ro.

image

Maşini pe Şoseaua du Gois  FOTO: aupassagedugois.fr

Pe cât de unic şi spectaculos este drumul, pe atât e de periculos. Cei care ignoră sfaturile autorităţilor şi se aventurează riscă să fie prinşi de maree. Singura lor şansă e să se adăpostească în turnurile de salvare, însă acolo nu-şi pot duce şi maşinile.  

Drumul găzduieşte anual câteva evenimente: de la o porţiune din Turul ciclist al Franţei şi un show muzical pirotehnic până la un concurs de maşini care începe în momentul fluxului, când oceanul acoperă, puţin câte puţin, drumul, notează passage-du-gois.fr.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Vacanţă într-o maşină de pompieri veche de 60 de ani. Cât costă un sejur de două nopţi pentru doi adulţi

FOTO VIDEO Cum arată apartamentul de hotel de lux recreat într-un Boeing 727. Staţiunea exotică din inima junglei

VIDEO Vacanţă ca-n poveşti: cazare în igluuri de sticlă, plimbări cu reni şi spectacolul aurorei boreale

FOTO VIDEO Vacanţă sub apă. Cât costă o noapte într-o cameră de hotel din larg

VIDEO Destinaţie de vis pentru cei mai pretenţioşi turişti. Cât costă o săptămână la Muntele Magic din inima Patagoniei

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite