VIDEO Cele mai periculoase căi ferate din lume. Locurile stranii pe unde este greu de crezut că poate trece trenul

VIDEO Cele
mai periculoase căi ferate din lume. Locurile stranii pe unde este greu de crezut că poate trece trenul

Imagine cu trenul din Alaska FOTO feroviarul.ro

Şine care trec prin mijlocul unei pieţe din capitala Tailandei, la câţiva centimetri de comercianţi, peste coşurile cu legume, sau deasupra unor plantaţii de tutun din Argentina ori prin păduri tropicale din Australia sunt câteva exemple date de internauţi în intenţia lor de a oferi clasamente cu cele mai periculoase căi ferate din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din topurile alcătuite de internauţi pe Youtube nu lipsesc trenurile din India, de a cărei siguranţă te întrebi când le vezi şi unde călătorii îşi găsesc locuri până şi pe locomotivă. La fel stau lucrurile în Nepal şi Bangladesh.

Câteva dintre drumurile pe şine din lume catalogate drept periculoase şi pentru parcurgerea cărora se cere un stomac puternic. Imaginile cu aceste trenuri vorbesc de la sine.

1. Calea ferată a morţii din Thailanda – construită în junglă cu sacrificiul a zeci de mii de oameni printre care şi prizonieri de război. Cei care au făcut acest drum mărturisesc că traseul le dă o senzaţie stranie, scrie feroviarul.ro.

2. Trenul norilor din Argentina – e un tren turistic ce trece deasupra plantaţiilor de tutun.

3. Calea ferată GeorgeTown Loop din Munţii Stâncoşi din statul american Colorado – folosită în scopuri turistice; a fost construită pentru industria minieră la sfârşitul secolului XIX-lea.

4. Trenul ce trece prin Yukon, Alaska – cale ferată construită în timpul goanei după aur. Are circa 914 metri înălţime şi se întinde pe 32 de kilometri. E un traseu destul de abrupt.

5. Calea ferată din Kuranda Scenic, din Australia – un traseu spectaculos prin inima junglei tropicale.

Imagini cu cele mai periculoase căi ferate din lume:

Mai puteţi citi:

Mărturia unui fost jihadist: „Am confundat adevăratul Jihad“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările