VIDEO Una dintre cele mai mari anchete din istoria poliţiei britanice, „rezolvată“ în 2 minute. Cum l-au convins poliţiştii români pe suspect să mărturisească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Sabou a fost căutat timp de 6 ani de autorităţile britanice.
Cristian Sabou a fost căutat timp de 6 ani de autorităţile britanice.

Poliţiştii clujeni care au descins la locuinţa din Dej în care trăia Cristian Sabou (27 de ani) au rezolvat în 2 minute cazul la care autorităţile britanice lucrează din 2013, fiind vorba despre una dintre cele mai mari anchete în care s-au folosit probele ADN din istoria poliţiei din Regat. Tânărul acuzat că a ucis în urmă cu 6 ani o artistă de 55 de ani în localitatea Bosham le-a mărturisit poliţiştilor ce s-a întâmplat. Totul a fost filmat.

Autorităţile din Anglia au emis un mandat de arestare pe numele lui Cristian Sabou, care este suspectat că în urmă cu 6 ani a ucis o femeie de 55 de ani în localitatea Bosham. Tânărul a fost suprins de poliţiştii clujeni, miercuri dimineaţa, 10 iulie, în jurul orei 6.00, în locuinţa sa din Dej.

Poliţistul care a condus operaţiunea l-a informat despre mandatul de arestare şi cel de percheziţie, întrebându-l dacă are nevoie de avocat.

Sabou a cerut avocat din oficiu, însă a fost refuzat, având în vedere că era vorba doar despre percheziţie. I s-au dat două ore ca să-şi găsească apărător, însă acesta a ales să renunţe la acest drept.

I s-au citit acuzaţiile şi, când poliţiştii se pregăteau să înceapă pecheziţia, unul dintre ei a întrebat: „Ai omorât-o pe femeia asta?”. Astfel, s-au trezit poliţiştii că suspectul îşi mărturiseşte crima: „S-a întâmplat un accident. Nu am vrut să îi fac rău. A fost un accident, m-a spus cineva să intru în casa aia, că a fost vorba că-s bani şi lucruri de valoare, şi m-a pus pe mine, am fost picat la mijloc, prins în capcană. Şi de frică s-a întâmplat, vă zic sincer", a declarat tânărul în faţa anchetatorilor, aşa cum rezultă din filmarea realizată de Someşeanul.ro.

A vrut să-i fure banii şi bijuteriile

Cristian Sabou are 27 de ani şi locuieşte la Dej, iar vecinii săi nu ştiau mai nimic despre el. Miercuri, când apartamentul lui Sabou a fost percheziţionat, iar el a fost reţinut de poliţişti, aceştia au aflat că trecutul tânărului ascunde un episod întunecat. În urmă cu 6 ani, Sabou se afla în Marea Britanie, la Bosham şi a ucis o artistă lovind-o cu ciocanul în cap. Anchetatorii spun că victima, Valerie Graves, era mama a doi copii şi deţinea o galerie de artă în Roxburghshire. Femeia a fost găsită moartă într-o casă din Smugglers Lane, iar ancheta i-a pus pe criminalişti pe urmele lui Cristian Sabou.

El le-a povestit anchetatorilor că a intrat în casa artistei cu intenţia de a fura bani şi mai multe obiecte de valoare şi că ceea ce s-a întâmplat apoi a fost „un accident”. Surprins de victimă, Sabou s-ar fi panicat şi ar fi lovit-o cu un ciocan, după care a luat-o la fugă.

Cel mai probabil, Sabou va fi extrădat în Marea Britanie, după ce va fi în prealabil prezentat magistraţilor Curţii de Apel Cluj pentru confirmarea mandatului.

Una dintre cele mai mari anchete la care s-au folosit probele ADN

Presa din Marea Britanie a alocat spaţii largi acestui eveniment. Decesul lui Valerie Graves a determinat una dintre cele mai mari anchete din istoria Marii Britanii în care s-au folosit probele ADN. S-au cerut probe ADN de la toţi tinerii de peste 17 ani din zonă şi au fost interogate peste 9.500 de persoane. S-a oferit o recompensă de 20.000 de lire sterline pentru cei care puteau da informaţii despre criminal. Un bărbat de 22 de ani a fost arestat , însă a fost eliberat mai târziu. 

Citeşte şi


Cine este tânărul din România care a ucis o englezoaică aplicându-i mai multe lovituri cu un ciocan. Declaraţia care nu mai lasă loc de interpretări

VIDEO Suspect de omor în Marea Britanie, prins de poliţiştii clujeni după 6 ani

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite