VIDEO Cea mai bine informată fiinţă din cabinetul premierului Marii Britanii. Povestea celebrului motan Larry

VIDEO Cea mai bine informată fiinţă din cabinetul premierului Marii Britanii. Povestea celebrului motan Larry

Biroul premierilor Marii Britanii  FOTO wikipedia.org

Una dintre cele mai faimoase şi mediatizate feline de pe glob este motanul Larry, un maidanez care locuieşte de vreo şapte ani la reşedinţa premierului Marii Britanii, pe Downing Street, la numărul 10. Are pagină de Facebook şi Twitter şi iese când pofteşte din biroul Theresei May.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motanul Larry este unul dintre animalele de companie pentru care clădirea de pe Downing Street 10, tradiţionala reşedinţă şi biroul premierilor Marii Britanii, înseamnă acasă. 

Felina are acum 12 ani - după cum scrie pe contul ei de Twitter - şi a fost adusă în februarie 2011 de către fostul premier britanic David Cameron drept animal de companie pentru copiii săi, notează The Telegraph. Motanul a primit titulatura de Chief Mouser/„Şef peste toate pisicile“.

„Sunt sigur că va fi un plus extraordinar pentru Downing Street şi îi va farmeca pe mulţi vizitatori“, a declarat la acea dată Cameron, citat de publicaţia amintită.

Larry a fost luat dintr-un adăpost de animale şi ar fi fost recomandat datorită temperamentului său şi a plăcerii de a se juca cu şoareci de jucărie. Presa britanică scria că motanul ar fi fost adus ca urmare a unor rozătoare surprinse şi de jurnalişti pe camere, dar şi a lobby-ului făcut de copii premierului care-şi doreau un animal de companie. Iniţial oficialii din Downing Street ar fi negat că există rozătoare în clădire şi au refuzat apelurile de a aduce o felină, notează aceeaşi publicaţie.

Prezenţa motanului nu este o noutate pentru locuinţa premierilor Angliei. Larry este doar unul dintre motanii care au locuit în casa premierilor britanici. Un altul este Humphrey - motan care a locuit acolo cât timp Margaret Thatcher şi John Major au fost premieri. Humprey a fost ”pensionat” în 1997, la scurt timp după sosirea lui Tony Blair, se arată într-un alt material al jurnaliştilor de la The Telegraph.

Cei de la independent.co.uk scriu că Larry are circa 107.000 de urmăritori pe Twitter, ceea ce l-ar face mai popular decât mulţi politicieni britanici. 

Tot pe Twitter are postări amuzante. Una dintre ele:

Motanul este şi sursă de amuzament pentru jurnaliştii britanici.

Un exemplu, credit video: Good Morning, Britain! Youtube

Internauţii au postat şi un interviu închipuit cu felina din Downing Street 10 despre Brexit, în care aceasta ”spune” că dintre toţi politicienii îl preferă pe Obama.

credit video: Undivided Youtube

În cabinetul premierului Angliei mai sunt alte două feline, nu atât de mediatizate ca Larry. 

Mai puteţi citi:

Povestea primei pisici trimise în spaţiu. De ce a rămas anonimă în istorie, spre deosebire de faimoasa căţea Laika

 

 

    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: