VIDEO Boc, la o dezbatere despre viitorul Europei: „Refuzul intrării României în Schengen este una dintre cele mai mari nedreptăţi care ni se fac”

VIDEO Boc, la o dezbatere despre viitorul Europei: „Refuzul intrării României în Schengen este una dintre cele mai mari nedreptăţi care ni se fac”

Preşedintele Comietului European al Regiunilor, Markku Markkulla şi Emil Boc. FOTO: Remus Florescu

Primarul Clujului, Emil Boc a vorbit la dezbaterea cu cetăţenii organizată în România de Comitetul Regiunilor (CoR) pe tema viitorului Uniunii Europene despre intrarea României în Schengen şi în zona euro.

„Nu mă feresc să spun că e una dintre cele mai mari nedreptăţi care se fac României astăzi. Chestiunea Schengen este una tehnică şi România îndeplineşte de multă vreme exigenţele tehnice pentru a accede în Schengen în materie de ce înseamnă protecţia la frontieră. Mergeţi pe Aeroportul din Cluj şi o să vedeţi că este la fel de performant dacă nu chiar mai performant decât orice alte aeroporturi din zona Schengen. Însă personal cred că UE greşeşte faţă de România pentru că încearcă artificial să lege probleme Schengen, repet o problemă tehnică, de o problemă politică, care nici măcar aceea nu  mai  are suport. După atâţia amar de ani în care a funcţionat Mecanismul de Cooperare şi Verificare, astăzi România e un model în ceea ce priveşte Justiţia. De ce mai avem nevoie să invocăm chestiuni politice ca să nu fim primiţi în Schengen? Cetăţeanul român la fel ca orice european trebuie să aibă dreptul să circule liber în UE”, a susţinut Emil Boc la dezbaterea cu cetăţenii organizată în România de Comitetul Regiunilor (CoR) - pe tema „Reflectând asupra Europei, din inima Transilvaniei – 10 ani de când Clujul a devenit un oraş european”. La eveniment a participat Preşedintele Comietului European al Regiunilor, Markku Markkulla.
Legat de aderarea României la zona euro, Emil Boc a susţinut că România se îndepărtează cu paşi mici de acest obiectiv

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: