VIDEO Big Brother de Cluj. Locuitorii oraşului vor fi urmăriţi prin intermediul dronelor pe toată durata pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Cluj dispune de drone din care supraveghează modul în care oamenii respectă interdicţiile instituite prin ordonanţele militare.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual, precum şi necesitatea unei monitorizări cât mai stricte a respectării măsurilor impuse de autorităţi pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, Instituţia Prefectului - Judeţul Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, anunţă implementarea unui Plan de măsuri pentru supravegherea prin fotografiere şi videofilmare aeriană a Zonei Metropolitane Cluj, cu ajutorul aeronavelor fără pilot” a precizat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Dronele sunt utilizate deja pentru  verificarea respectării dispoziţiilor referitoare la condiţiile de părăsire a domiciliului, carantină şi izolare la domiciliu; obţinerea de date referitoare la aglomerări de persoane în zone importante ale municipiului Cluj-Napoca. Asfel, locuri precum parcurile, zonele de agrement, pieţele agroalimentare şi parcările magazinelor sunt urmărite în mod special. 

Potrivit autorităţilor locale, scopul este prezenţa activă în teren şi asigurarea vizibilităţii poliţiei şi a celorlalte instituţii de aplicare a legii, în vederea creşterii sentimentului de siguranţă al cetăţenilor.Popularizarea unor astfel de metode de verificare şi acţiune folosind tehnologia avansată are scopul de a transmite populaţiei un mesaj ferm de descurajare a nerespectării dispoziţiilor cuprinse în ordonanţele militare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 şi pentru combaterea ilegalităţilor de orice fel.

Totodată, prin intermediul acestui sistem de supraveghere se transmit şi mesajele audio de informare, care în prezent sunt difuzate din autospeciale poliţiei. La acţiuni vor participa poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca şi ai Serviciului Criminalistic, poliţişti locali, jandarmi şi personal MAPN, sprijiniţi de un specialist civil, care va gestiona activităţile de fotografiere, videofilmare şi de transmitere a acestor date la sol. Aspectele de interes operativ vor fi transmise Dispeceratului Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca pe canalele stabilite.

Sursa citată mai precizează că toate înregistrările foto-video efectuate cu ocazia acţiunilor descrise în prezentul plan sunt proprietatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi nu sunt destinate publicităţii, iar imaginile surprinse vor fi prelucrate şi stocate cu respectarea prevederilor legale referitoare la protecţia datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite