VIDEO Bărbat prins de o femeie în timp ce răspândea pliante false USR-Plus în Cluj. „Nu răspunzi? Sun acum la Poliţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul a luat-o la fugă în momentul în care a fost descoperit.
Suspectul a luat-o la fugă în momentul în care a fost descoperit.

Liderii USR-PLUS din Cluj-Napoca reclamă că cetăţenii oraşului primesc în cutiile poştale pliante electorale cu mesaje care le sunt atribuite în mod fals. Într-o filmare făcută în după-amiaza zilei de joi, 25 aprilie, apare un tânăr surprins de o membră USR-PLUS în timp ce distribuia astfel de pliante în cutiile poştale din mai multe blocuri.

Prins asupra faptei, bărbatul iuţeşte pasul, dar este ajuns din urmă şi întrebat dacă reprezintă USR. „Sunteţi din partea URS? Reprezinţi USR? Fugi? Nu răspunzi? Sun acum la Poliţie”, spune tânăra care îl urmăreşte, însă acesta nu răspunde şi încearcă să se facă nevăzut pe aleile din cartierul clujean Mănăştur.

Sub titlul: „Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români”, pe pliante apare următorul mesaj: „Avortul trebuie să fie mandatoriu şi obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creşterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care nici unul dintre cei doi parteneri în creşterea şi educaţia copilului nu are un loc de muncă”.

   

Mesajul este semnat Ramona Popescu, activist USR +Plus, însă potrivit unor surse din cadrul alianţei, mesajul ar fi fost fabricat în „laboratoarele” unui partid rival, în speţă PSD, care ar încerca în acest mod să discrediteze alianţa. Senatorul USR Mihai Goţiu spune că avocaţii alianţei ar urma să depună o sesizare pe adresa Poliţiei. 

plainte false usr plus

„Am pregătit o sesizare, acum le punem la dispoziţie imaginile. Au fost filmate cam de o jumătate de oră, aşa că nu am reuşit încă să-l identificăm pe cel care împărţea pliantele. Dar vom pune la dispoziţia Poliţiei aceste imagini, problema asta trebuie să se rezzolve cumva, e timpul să înceteze cu murdăriile astea, cu campania asta murdară. Practic, aici e vorba de furt de imagine şi de identitate, dincolo de faptul că e o campanie absolut mizerabilă”, a declarat senatorul, pentru „Adevărul”.

Mihai Goţiu mai spune că a primit astfel de sesizări în ultimul timp şi că alianţa USR-PLUS se confruntă cu această problemă doar în Cluj-Napoca.  

Citeşte şi

Pliante false USR-Plus răspândite în Cluj cu mesajul „Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români“

Sondaj IRES: Alianţa USR-PLUS surclasează concurenţii politici la Cluj în intenţiile de vot la europarlamentare. Cu ce procent este creditat PSD

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite