VIDEO Atacat de un urs rănit în timp ce-l filma de aproape cu telefonul mobil. „Bravo, ursule, eşti eroul meu!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursul părea că este rănit, însă când omul s-a apropiat prea tare, a atacat. FOTO: Captură
Ursul părea că este rănit, însă când omul s-a apropiat prea tare, a atacat. FOTO: Captură

Un bărbat a fost atacat de un urs după ce l-a filmat cu telefonul mobil, apropiindu-se mult prea mult de patruped. Filmarea postată pe Facebook a atras zeci de comentarii critice la adresa „curajosului” inconştient.

UPDATE: Potrivit RT.com, curajosul inconştient care ignoră pericolul si se apropie de urs este un rus.

Clipul a fost postat pe pagina de Facebook „Observatorul de urşi” şi are peste 70 de comentarii. În majoritatea cazurilor, internauţii îl critică pe bărbatul care a făcut filmarea apropiindu-se atât de mult de urs, încât animalul l-a perceput ca pe o ameninţare şi l-a atacat. Incidentul ar fi avut loc în judeţul Neamţ, susţin administratorii paginii de Facebook.  

„...Câte face el pentru a ne expune cât de uimitoare şi frumoasă este natura, bravo ursule, eşti eroul meu, ai fost rabdător şi tolerant destul timp, sper că i-ai rupt dosul prostului care te-a stresat cand erai flămând, vlăguit şi rănit la piciorul din spate!”, a scris Doina.

„Asemenea oameni nu au voie nici să se uite către pădure !!! Bine i-a făcut ursul ! Sper că l-a tăvălit bine!”, e de părere Călin. 

„Un animal trebuie respectat. Nu atacă niciodată dacă nu îi invadezi teritoriul sau dacă nu îl întărâţi. Toţi avem nevoie de spaţiu, de intimitate. Aşa şi animalul. Poţi să îl admiri de la distanţă, fă poze şi filmează cât vrei, dar nu te apropia. Oameni inconştienţi. Din cauza lor ajung să fie omorâte aceste animale”, a comentat şi Raluca. 

„Cred că omul încerca să îl vâneze, se vede că ursul e rănit. Probabil la capcană sau de la o armă ceva. Probabil a crezut că este foarte rănit ursul, de asta s-a dus după el. Parcă să zic că e în costum de camuflaj omul. Verifică cineva dacă e legal ce face? Ideal ar fi poliţia/organele competente să se sesizeze şi să facă anchetă. Ce căuta acolo/care îi era scopul? Sunt convins că omul ăsta nu se plimba în pădure de dragul de a face o drumeţie, ci mai degrabă de a lua un trofeu”, a arătat Ion. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite