VIDEO Cum arată drumul extrem de periculos din Bolivia unde au murit sute de oameni

VIDEO Cum arată drumul extrem de periculos din Bolivia unde au murit sute de oameni

Drumul Morţii din Bolovia  FOTO: Ilosuna/wikipedia/via lapazlife.com

Periculos şi mortal pentru unii, atrăgător şi superb pentru alţii, drumul care leagă jungla amazoniază de capitala Boliviei e locul unde sute de oameni şi-au pierdut viaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drumul Yungas leagă jungla amazoniană de capitala Boliviei şi a fost supranumit „Drumul Morţii”, deoarece sute de oameni şi-au pierdut viaţa încercând să-l traverseze.

Drumul „taie” Munţii Anzi Cordilieri din Bolivia. A fost construit în anii '30 de prizonieri din Paraguay şi are 69 de kilometri, scrie lapazlife.com. Yungas este îngust pe alocuri, are curbe strânse. Urcă la aproximativ 4.650 de metri şi apoi coboară treptat la 1.200 de metri. La coborâre, clima se schimbă - foarte multă umiditate, temperaturi scăzute.

Pe Yungas s-a petrecut unul dintre cele mai tragice accidente rutiere din Bolivia. Pe 24 iulie 1983, un autobuz supraaglomerat a ieşit de pe drum şi au murit peste 100 de pasageri. Pe marginea drumului se văd cruci şi mici altare marcând locul unde oameni au murit.

Potrivit sursei citate, se estimează că înainte de anii 2000, 200-300 de şoferi şi-au pierdut viaţa pe acest drum şi că în 1994 - o dată la două săptămâni se petrecea câte o nenorocire pe acest drum. Atâtea decese i-au adus porecla de „Drumul Morţii”, iar în 1995, cei de la Banca Inter-Americană de Dezvoltare a numit Yungus „cel mai periculos drum din lume".

Aceştia din urmă ar fi făcut un studiu din care ar fi reieşit că 200-300 de oameni ar fi murit pe acel drum într-un an, notează dailymail.co.uk.

Alex Chacon, un fost student la Medicină, a parcurs Drumul Yunga în 2012 şi în august 2018. Ultima dată a filmat traseul şi a postat filmarea pe YouTube. Mărturisea că, atras de povestea drumului, a aflat că vieţile a sute de oameni au fost înghiţite de hăul de pe partea dreaptă a drumului. În opinia lui, drumul, care are şi cruci pe margine, dar şi semnal 3G pe telefon, aduce mai mult cu un fel de memorial decât cu un drum turistic.

Yungas a fost modernizat în urmă cu câţiva ani.

Filmarea făcută de Alex: 

Mai puteţi citi:

VIDEO Drumul de vis care leagă muntele de mare. Şoseaua canadiană inclusă în topul celor mai bune călătorii cu maşina

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: