VIDEO Ambasadorul Franţei despre atuurile Clujului în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021

VIDEO Ambasadorul Franţei despre atuurile Clujului în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021

Ambasadorul Franţei a susţinut o conferinţă de presă alături de primarul Emil Boc. FOTO: Remus Florescu

Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, a susţinut că atuurile Clujului în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 sunt multiculturalismul şi multilingvismul, dar şi faptul că deja oraşul este recunoscut ca un centru universitar atractiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Printre cele mai importante atuuri ale Clujului se numără  multiculturalismul şi multilingvismul. Faptul că în Cluj funcţinează Institutul Cultural Francez, dar şi alte instituţii culturale străine şi consultate este un plus care dovedeşte că avem de a face cu un oraş eropean conectat la realităţile europene”, a susţinut, marţi, Philippe Gustin în cadrul unei vizite la Cluj-Napoca. 
 
Clujul, oraş atractiv pentru studenţii francezi
 
El a menţionat că în capitala Ardealului trăiesc aproape 1.000 de studenţi francezi, cei mai mulţi la Facultatea de Medicină. Acestă prezenţă este completată de o comunitate de afaceri prosperă, a mai spus ambasadorul Franţei. „Deja faptul că există aşa de mulţi studenţi francezi şi din Magreb la Cluj e o dovadă că vorbim despre un oraş foarte deschis. Oraşul, înainte de a fi Capitală Culturală a Europei, are o recunoaştere europeană în ceea ce priveşte atractivitatea centrului universitar”, a mai spus ambasadorul.  Gustin a afirmat că va încuraja schimbul de tehnicieni şi de bune practici în administraţia locală între Cluj-Napoca şi oraşe franceze precum Lille sau Marsilia, care au obţinut deja titlul de Capitală Culturală Europeană.  Ambasadorul Franţei a participat şi la aniversarea a 10 ani de la crearea Consiliului Civic Local, o organizaţie care reuneşte mai multe ONG-uri clujene. 
 
 
Citeşte şi
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: