VIDEO Alte 70 de milioane de lei pentru „centura de diamant“ a Clujului. Un kilometru din această centură costă 5,6 milioane euro

VIDEO Alte 70 de milioane de lei
pentru „centura de diamant“ a Clujului. Un kilometru din această centură costă
5,6 milioane euro

Ministrul delegat Dan Şova a venit la Cluj-Napoca într-o vizită de lucru. Alături de el este prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan  FOTO: Florina Pop

Centura Vâlcele-Apahida, centura ocolitoare de la est de Cluj-Napoca, va primi alţi 70 de milioane de lei de la Guvern ca să fie terminată anul acesta. Ministrul delegat Dan Şova a declarat la Cluj-Napoca că aceasta va costa, în total, circa 625 de milioane de lei, adică 140 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acum se fac lucrări între kilometri 4 şi 6. Vom mai aloca alte 70 de milioane de lei pentru terminarea lucrărilor pe cei 25 de kilometri. Până acum statul român a mai plătit pentru această centură circa 555 de milioane de lei“, a declarat, la Cluj-Napoca, ministrul delegat Dan Şova.

Cei 70 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru consolidarea centurii în zona afectată de alunecări de teren.

Costurile totale pentru centura Vâlcele-Apahida se ridică, cu tot cu cele 70 de milioane care vor fi alocate, la aproximativ 630 de milioane de lei. Adică 140 de milioane de euro.

Preţul unui kilometru din această centură se ridică la circa 5,6 milioane de euro. De aceea este numită „centura de diamant“.

Declaraţiile au fost făcute la Prefectura Cluj după ce ministrul vizitase centura de ocolire a Clujului.

citeste totul despre: