VIDEO A. G. Weinberger a făcut spectacol la Cluj Blues Fest: „Blues-ul e despre sex”

VIDEO A. G. Weinberger a făcut spectacol la Cluj Blues Fest: „Blues-ul e despre sex”

A. G. Weinberger, regele neîncoronat al bluesului din România. FOTO: David Muntean

A.G. Weinberger a făcut spectacol în prima zi de Cluj Blues Fest, aducând în Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj atmosfera dintr-un club de blues din capitala mondială a acestui gen de muzică - Memphis. Cei prezenţi în sală au avut ocazia să audă şi o spectaculoasă reinterpretare la muzicuţă a unei celebre melodii de-a lui Mick Jagger. Astăzi pe scenă urcă Soul Serenade şi Alexandru Andrieş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu au fost jocuri de lumini hi-tech, nici visual-uri spectaculoase, ecrane uriaşe, artificii strălucitoare sau sintetizatoare în prima zi a festivalului Cluj Blues Fest. A fost însă o muzică excelentă cântată de artişti care nu au nevoie de mai mult de o chitară şi propria lor voce pentru a electriza publicul. Concertele au fost condimentate cu scurte poveşti care au făcut deliciul publicului. Şi dacă tot a ajuns festivalul la a patra ediţie, A.G. Weinberger le-a făcut spectatorilor şi o scurtă lecţie despre blues: „Bluesul nu este muzica pornită dintr-o mişcare socială, aşa cum crede multă lume. Bluesul este despre sex. Când ajungeţi acasă după concert, uitaţi-vă în oglindă şi o să vedeţi despre ce vorbesc”.    
 
 

A.G Weinberger a înfiinţat la Cluj corul Casei de Cultură a Studenţilor

 
Capul de afiş al primei zile a festivalului a fost regele neîncoronat al bluesului din România, A.G. Weinberger, orădeanul care în 1986 înfiinţa împreună cu Harry Tavitian (pian), Corneliu Stroe (baterie) şi Cătălin Rotaru (chitară bas) prima formaţie de blues din România – Transylvanian Blues Community. Weinberger a reuşit să creeze în Casa de Cultură a Studenţilor o atmosferă autentică de club de blues din Memphis, capitala mondială a acestui gen  de muzică. Bluesmanul a scos din amorţire un public sobru, tipic ardelean, care cu greu poate fi urnit din fotoliile comode. 
 
 
„Urmează o melodia cu adânci semnificaţii filozofice”, a glumit artistul înainte de piesa pe care a reuşit să împartă spectatorii în trei grupuri şi să-i facă să cânte împreună cu el. Refrenul „Pepito” a răsunat afon din sală, pe trei voci, dar scopul urmărit de Weinberger pe parcursul întregului concertului a fost obţinut: oamenii au părăsit Casa de Cultură a Studenţilor cu un zâmbet larg pe buze.
„Vă prezint Corul Casei de Cultură a Studenţilor”, a spus artistul la finalul melodiei. 
Pe scenă a mai urcat Marcian Petrescu & Trenul de noapte care au electrizat spectatorii cu o reintrepretare la muzicuţă a hit-ului din 1978 „Miss You”. 
 
 

O nouă seară de blues de calitate

 
 A doua zi de festival, sâmbătă, 4 noiembrie, zece dintre cei mai înfocaţi fani ai lui Alexandru Andrieş au participat la un brunch pe ritm de blues, organizat de o importantă companie de IT din Cluj, partener al festivalului.
Seara începe la 19.00, cu concertul trupei Soul Serenade, iar apoi pe scenă va urca Alexandru Andrieş. 
După concerte, vor avea loc sesiuni de improvizaţie pe care artiştii prezenţi la Cluj Blues Fest le vor susţine în Karolina Pub&Terrace, local aflat pe strada Constantin Daicoviciu numărul 9.
 
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: