VIDEO Peste 4.000 de oameni la marşul LGBTQ din Cluj. Printre susţinători s-au aflat consulul onorific al Franţei şi cel al Spaniei, dar şi viceprimarul din Koln

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de oameni au luat parte la Cluj Pride
Mii de oameni au luat parte la Cluj Pride

Cluj Pride 2019 a adunat mii de oameni într-un marş care a pornit din Piaţa Unirii din Cluj şi a traversat întreg centrul.

Consulul onorific al Franţei, Pascal Fesenau le-a vorbit de pe scenă miilor de oameni în limba română. Mesajul său a fost unul de susţinere şi s-a încheiat în uralele tinerilor.

cluj pride lgbt

„Aveţi oamenii sportivi şi frumoşi. Sper să avem şi mulţi jandarmi ca şi anul trecut, când am reuşit foarte drăguţ. Parcă erau mai mulţi jandarmi decât oameni. Ok, bravo, felicitări, aţi ieşit, acum e momentul să vă pupaţi, să vă ţineţi de mână. Sunteţi liberi într-un oraş liberal, trebuie să arătaţi că sunteţi mândri de ceea ce sunteţi şi Franţa va fi alături de voi. Libertate - libertatea de a-şi exprima libertatea sexuală, egalitate de drepturi şi fraternitate, solidaritate. Să fiţi uniţi, vă doresc un pride frumos”, a spus Fesneau.

Înaintea sa a vorbit viceprimarul oraşului german Koln, Andreas Wolter (foto, jos), pentru ca ulterior să ia cuvântul şi consulul onorific al Spaniei, Jose Arnau Uson. Ultimul a vorbit şi el în limba română.

cluj pride lgbt

Andreas Wolter, viceprimar al oraşului german Koln

„Vin din Spania şi acolo se poate căsători bărbat cu bărbat şi femeie cu femeie. Au aceleaşi drepturi ca toţi oamenii, inclusiv drept de pensie şi de adopţie. Şi aici vom reuşi puţin câte puţin„”, a spus consulul onorific al Spaniei.

cluj pride lgbt

Dintre partidele politice, la miting s-au aflat reprezentanţi ai USR-PLUS şi ai Demos. La Cluj Pride au fost prezenţi oameni din toate oraşele, foarte mulţi fiind veniţi din Bucureşti. A fost şi cazul Antonelei, venită din partea Mozaiq Bucureşti, o organizaţie comunitară din România care urmăreşte dezvoltarea comunităţii LGBTIQIA+ din România şi promovarea drepturilor şi intereselor acesteia.

Nu s-au înregistrat incidente, chiar dacă la un moment dat un preot a trecut prin apropierea manifestanţilor, fără să intre în conflict. Preotul a fost abordat de jandarmi care l-au condus puţin mai departe, pentru a evita orice fel de complicaţii. Ulterior, coloana s-a pus în mişcare, iar preţ de o oră a traversat centrul oraşului Cluj.

cluj pride lgbt

Citeşte şi

FOTO VIDEO Mesaje împotriva lui Iohannis şi a minorităţilor sexuale la mitingul Noii Drepte. Steagul comunităţii LGBTQ a fost călcat în picioare

Marş al comunităţii LGBT în centrul Clujului. „Vom spune răspicat «suntem aici» până când ne vom bucura de drepturi egale şi nu vom mai fi hărţuiţi”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite