VIDEO 10 concerte şi experienţe de neratat la Electric Castle 2018

VIDEO 10 concerte şi experienţe de neratat la Electric Castle 2018

Electric Castle începe astăzi la Bonţida. FOTO: EC

Pentru a vă ajuta să „navigaţi” printre cele 200 de trupe şi nenumăratele experienţe oferite de Electric Castle 2018, „Adevărul” a făcut o listă de evenimente ce nu trebuie ratate la cea de-a şasea ediţie a festivalului care începe azi pe domeniul Banffy din Bonţida.

 
„Adevărul” a discutat cu Renate Roca Rozenberg, PR-ul Electric Castle despre trupele şi artiştii de neratat la cea de-a 6-a ediţie a festivalului, care începe azi şi va ţine până duminică la Bonţida. 
 

Miercuri- întâlnire cu fiul lui Bob Marley

 
Fiul lui Bob Marley va urca miercuri, de la 21.30, pe scena principală. „Este unul dintre head-linerii noştri şi este foarte cunoscut pentru fanii reggae. Este un artist mare, a luat în iarnă un premiu Grammy pentru  „Cel mai bun album reggae”. Este unul dintre fiii lui Bob Marley”, spune Renate. 
La fel ca anul trecut şi în 2018 EC va aduce în prima zi de festival artişti români „clasici”. Dacă anul trecut au făcut spectacol Mirabela Dauer şi Corina Chiriac, anul acesta pe scena Hanger vor urca Class, trupă care se reuneşte cu această ocazie, şi Vunk.   
 

Joi – petrecere din Ibiza şi rock

 
Joi, de la 22.30, pe scena principală va urca trupa rock Wolf Alice. „Sper ca lumea să nu rateze Wolf Alice pentru că sunt absolut senzaţionali de urmărit live, cu o solistă super-cool”, spune Renate. 

Senzaţia serii de joi este petrecerea – „Elrow”, „petrecere pe care lumea o ştie din Ibiza. E un concept de party foarte puternic în primul rând pentru că vin cu nişte artişti foarte puternici în evenimentele lor. Noi o să-i avem pe cei de la Groove Armada şi pe Nastia, trupe de electro.”  

„Joi pe zona de rock la Hangar vin trei trupe foarte mişto- Agent Fresco - post rock foarte puternic,  Yonaka – foarte cunoscuţi în Anglia şi Alice on Wonderland. Cei care vor să descopere ceva nou pe zona de rock nu trebuie să rateze aceste show-uri”, detaliză PR-ul. 
 

Vineri - Mura Massa şi The Horrors

 
Vineri de la 23.15 pe scena principală va urca Mura Massa, „un DJ foarte aşteptat şi pentru cei care au prins ca mine dimineţile cu CD Radio şi alte radiouri care dădeau muzică foarte bună sunt sigur că o să le placă foarte tare The Horrors – o trupă rock cu deja 3 decenii de activitate. Sunt până la urmă nişte veterani ai rockului britanic. Vin cu noul album, un pic mai dark decât de obicei. E pentru cine vrea să audă rock adevărat”.
„Imediat după ei, o trupă electro-pop  - Off Blum sunt foarte mişto, tot din seria de descoperi  şi experimente de neratat”, detaliază Renate.
 

Sâmbătă – London Grammar

 
Sâmbătă de la 21.30 pe scena principală urcă London Grammar. „Sunt unii dintre headliner-ii noştri cei mai aşteptaţi, sunt foarte cunoscuţi, au câştigat numeroase premii la Brit Awards. Fac parte  noul val de indie foarte puternic din Marea Britanie, sunt deja staruri orinde”, spune Renate. 

„Eu, personal, de abia aştept să-i văd pe cei de la Bloody Beetroots, care urcă pe scena principală imediat după London Grammar. E o trupă din zona de metal care sună exelent” – completează PR-ul. 
O altă recomandare pe zona de inde este Kensignton – „un fel de Bastille a olandezilor,  super cunoscuţi şi e clar că au un grup de fani puternic pentru că am avut  multe solicitări pentru această trupă”, completează Renate.  
Pe zona de electro, PR-ul recomandă – Fakear – un DJ francez foarte cunoscut. 
 

Duminică- Opera maghiară cu DJ

 
Dumincă, de la 17.00, pe scena principală urcă Opera Maghiară din Cluj. „Spectacolul se numeşte NIGHT AT THE CASTLE / ELECTRIC ARIAS, este gandit LIVE pentru scena mare a festivalului Electric Castle. Vom avea pe scena 30 de muzicieni (orchestra, dirijor, DJ, solisti de opera, dansatori). Este o reinterpretare a unor arii celebre din opere şi operete gândite pe ritmuri de muzică electronică. DJ Heion (Razvan Ghenciu) a reorchestrat din repertoriu clasic de operă cu beat-uri si sample-uri eletronice, dar vor fi şi piese din alte zone muzicale, gen rock, regândite pentru orchestra”, a precizat Renate Roca.
De la 21.30 pe scena principală urcă Jessie J. „E un star foarte cu picioarele pe pământ, ea nu şi-a dorit să cânte, ci să compună şi a compus muzică pentru o grămadă de staruri. De asemenea, vine cu un album nou lansat”, spune PR-ul
Pe zona de rock, Renate recomandă „Nothig but Thieves”. 
„Ar mai fi San Holo, un DJ  care are cel puţin două piese incluse în top Spotify, una dintre ele având peste 75 de milioane de plays”, completează PR-ul. 
 

Experienţe de neratat

 
Anul acesta la Electric Castle va fi prezentat şi un spectacol de circ al acrobaţilor de la Circul de stat Bucureşti – Reveria – care a fost creat în colaborare cu o echipă de a Cirque de Soleil.
Va fi un show interesant al unor coregrafi ruşi cu costume care au LED-uri special programate.
EC sessions – un fel de  TED talks – care vor avea loc în fiecare zi, pe diferite teme: film, presă, radio, ONG etc.
Fashion unplugged – participă 30 de designeri. Vor fi învăţaţi participanţii cum să se îmbrace la festival. 
 
 
 
Citeşte şi 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: