Viaţa trebuie preţuită sub orice formă. Ce spune poliţistul din Cluj care a oprit traficul pentru o familie de raţe

Viaţa trebuie preţuită sub orice formă. Ce spune poliţistul din Cluj care a oprit traficul pentru o familie de raţe

Raţă cu boboci, ajutate să traverseze o şosea intens circulată din Cluj  FOTO stiridecluj.ro

„Noi, oamenii, surprindem întotdeauna“, spune Iulian Trif. E poliţist de 11 ani în Cluj-Napoca şi la sfârşitul lunii mai a fost nevoit să oprească traficul de pe o arteră intens circulată a Clujului pentru nişte pietoni mai neobişnuiţi: o raţă şi cinci boboci.

Ştiri pe aceeaşi temă

O imagine cu un poliţist din Cluj ce ajută o raţă şi cinci boboci să traverseze strada a atras simpatia oamenilor. Cineva din trafic, martor la scenă, făcuse poza. Văzând-o pe reţelele sociale, oamenii au fost surprinşi de gestul poliţistului pe care l-au comparat cu scene asemănătoare de care au citit că s-au petrecut prin Australia, SUA şi alte ţări apreciate drept civilizate.

„Sper că nu vă aşteptaţi la ceva senzaţional că nu am nimic senzaţional să vă povestesc“, ne spune poliţistul Iulian Trif. Are 32 de ani, s-a născut la Câmpeni, judeţul Alba, şi a crescut la Cluj. „Asta mi am dorit să fac. Să fiu poliţist“, zice el.

Despre sâmbăta de 28 mai, când a oprit traficul pentru familia de raţe, povesteşte că era de serviciu în acea zi. Patrula. „Ne întorceam din Parcul Central. Şi pe Calea Mănăştur, vis-a-vis de fabrica de bere, noi urcam către Mănăştur (n. r. cartier din Cluj), era circulaţie - fiind sâmbătă dimineaţa, în jur de 9.00 - , raţa a sărit de pe partea cu Agronomia, de pe trotuar pe prima bandă. Şoferul de pe prima bandă care cobora a frânat brusc şi în momentul ăla, colegul care era la volan - eu eram în dreapta - a zis: ce-i pe stradă? I-am spus să oprească. M-am dat jos, am oprit maşinile şi raţa stătea. Stătea undeva pe banda de coborâre şi când am văzut-o că stătea, m-am dus în spatele ei şi am început să dau după ea că ştiţi cum îs şoferii, imediat se enervează şi claxonează. I-am dus până pe marginea trotuarului, către fabrica de bere. Acolo raţa o sărit pe trotuar, dar puii, fiind mici, n-au putut să sară. I-am ajutat să sară. M-am uitat un pic la ei şi au luat-o la vale“, povesteşte poliţistul.

Bănuieşte că se duceau spre Canalul Morii, la apă.

Foto: stiridecluj.ro

„Tot timpul eşti surprins de un eveniment, de o familie. Noi, oamenii, surprindem întotdeauna“, zice poliţistul.

Despre şoferii români spune că sunt impulsivi, stau prost la capitolul răbdare şi respect faţă de cei din trafic. Ce-i sfătuieşte? „Să aibă răbdare şi să fie atenţi!“.

Mai puteţi citi:

„Pietonii“ care opresc circulaţia cum şi când vor ei. Imagini surprinse de 1 Iunie pe o stradă din Cluj

Poliţistul din Cluj care a oprit circulaţia pe Calea Mănăştur ca să ajute o raţă cu cinci boboci să traverseze strada

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: