Viaţa în România vs. Grecia, prin ochii românilor: unde e mai bine? „Calitatea vieţii nu se compară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
grecia steag foto unsplash

Un român care pare tentat să se mute în Grecia a lansat o dezbatere printre internauţi, după ce a întrebat dacă ar fi inspirat să se stabilească pe tărâm elen. Evident, discuţia s-a învârtit în jurul preţurilor şi a oportunităţilor.

Un român a postat o întrebare pe grupul de Facebook Forum Grecia, cerându-le un sfat internauţilor. „Bună dimineaţa, un sfat bun pentru a trăi ca pensionar în Grecia. Locaţie. Mulţumesc”, a scris bărbatul. 

Întrebarea sa a provocat o dezbatere printre membrii grupului. Cei mai mulţi au insistat că preţurile ar fi cam acelaşi, însă calitatea vieţii ar fi mult superioară în Grecia, asta şi datorită climei. Evident, salariile şi pensiile sunt net superioare în Grecia.

„Eu plătesc impozit la casa de 80mp 260€ pe an, apă în jur de 250€ pe an şi curent între 35-50 € pe lună ţinând cont că totul este pe curent aragaz,boiler,aier condiţionat nu mi se pare mult .Chiria pe braţul Kasandra la un apartament de 65mp este intre 200- 300€ pe lună depinde de zonă. Mâncarea depinde de fiecare cât vrea .acum faceţi dumneavoastră calculele şi vedeţi dacă să merită sau nu!”, a spus cineva. 

„Evia-Edipsos! Munte, mare, băi termale....Minunat!”, a spus altcineva, în timp ce o internaută a scris că la preţuri egale veniturile grecilor şi calitatea vieţii sunt clar superioare. „Asş ca mine? Aproape de Thesalonik, avem de toate, aproape de România. Ca preţuri este cam ca la noi, dar calitatea vieţii nu se compară!”

Au existat însă şi români care l-au sfătuit să rămână în ţară şi să-şi ia o casă la munte. „Dacă nu mai aveţi nimic aici în ţară, după 28 de ani, cu banii strânşi în Germania, eu mi-aş cumpară ceva la noi, zonă de munte, linistită, şi aş închiria acolo un apartament sau o căsuţă, pentru 4-5 luni pe an, vreo doi trei ani, aş vedea care sunt avantajele şi dezavantajele, cum mă adaptez şi mă şi interesez despre alte chestii, despre ce mai implică traiul acolo! Sună tentant dar citind de la cei care trăiesc acolo, prin insule iarna bate vântul şi esti condiţionat de multe, iar la oraş e cam ca la noi, la bloc, degeaba dacă nu vezi marea! Nu comentez nivelul de trai, serviciile, asistenţa medicală etc! Ai şi varianta în felul ăsta să testezi două-trei zone diferite, în doi trei ani şi să compari şi să te decizi! Eu aşa aş face!”

Vă mai recomandăm şi:

Concluzia unui actor care a comparat restaurantele din Cluj cu cele din Braşov: „E ca-n Ali Baba şi cei 40 de proşti. Pardon, hoţi!”

Constatarea amară a unui turist care a comparat preţurile din România cu cele din Grecia. „Măcar ne-au dat bon pe japcă”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite