Vezi aici programul manifestărilor de la Cluj cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

UDMR Cluj va organiza, joi, o serie de manifestări comemorative cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Acestea vor începe la ora 10.00 şi vor include un marş prin centrul Clujului, o slujbă religioasă şi o ceremonie de depunere de coroane de flori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, a declarat că marşul pe străzile Clujului va începe la ora 10.00, de la Institutul Teologic Reformat din Piaţa Avram Iancu până la Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail din Piaţa Unirii.

„La Biserica Sfântul Mihail va fi oficiată o slujbă religioasă, iar după ora 13.00 va avea loc ceremonia depunerii de coroane de flori la plăcuţa poetului Petofi Sandor de pe clădirea fostului hotel Biasini, unde acesta s-a cazat în perioada Revoluţiei din 1848. Vor fi depuse coroane de flori din partea UDMR Cluj, a Consulatului Ungariei la Cluj-Napoca, a unor instituţii publice şi a unor organizaţii civice maghiare. La manifestare au fost invitaţi prefectul judeţului Cluj, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca", a spus Mate Andras.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările