Vezi cum l-a emoţionat până la lacrimi un copil din Cluj pe Adrian Păunescu (VIDEO)

Vezi cum l-a emoţionat până la lacrimi un copil din Cluj pe Adrian Păunescu (VIDEO)

Emanuel Cîrstea

Unul dintre tinerii talentaţi ai muzicii uşoare clujene, Emanuel Cîrstea, cântă de la vârsta de opt ani şi a scos, în urmă cu doi ani, un album propriu, „Pentru prietenie”. În 2008 a câştigat premiul întâi la Festivalul „Mamaia Copiilor”, unde l-a impresionat până la lacrimi pe Adrian Păunescu cu piesa „Pentru ea”.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITIŢI ŞI:

Adrian Păunescu a vrut să introducă sportul minţii în şcoli: o sfidare la adresa imoralităţi (FOTO)

Emanuel cântă de la vârsta de opt ani, când îi plăcea să fredoneze melodii după televizor şi radio. Asta l-a convins pe tatăl său să-l dea la Palatul Copiilor din Cluj-Napoca.  După mai mulţi ani de lecţii de canto şi premii pe la mai multe festivaluri din ţară, Emanuel a câştigat anul trecut premiul întâi la concursul „Mamaia Copiilor”, la grupa de vârstă 11 - 14 ani.

Pe cont propriu

După ce a luat circa un an lecţii de canto de la prof. Stefan Vannai de la Cercul de Muzică Uşoară al Palatului Copiilor, Emanuel a făcut pasul către un club privat, Clubul Vedetelor. Aproape doi ani a luat lecţii de canto cu profesorul Alexandru Filip, cel care i-a compus şi majoritatea pieselor de pe primul său album, „Pentru prietenie”.

„La Palatul Copiilor se face doar strictul necesar. Pentru mai mult de atât, trebuie să o iei pe cont propriu şi să-i cauţi copilului tău profesori tot mai buni”, spune Florin Cîrstea, care este pregătit să se mute la Bucureşti pentru fiul său când acesta va da admitere la liceu. De acum patru ani, ia lecţii de canto de la profesorul Andrei Ţara, de la Liceul de Coregrafie si Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj.

Face naveta la Bucureşti

De circa doi ani, face drumuri destul de dese la Bucureşti, unde ia lecţii de canto de la Viorela Filip, profesoară la Şcoala Populară de Arte, cu care a cântat în duet.

Aceeaşi Viorela Filip a compus şi piesa „Prinţul şi pinţesa”, cu care Emanuel Cîrstea s-a prezentat în acest an la Festivalul „Mamaia Copiilor”, în duet cu Adelina Creţu-Neacşu, o altă elevă de-a Viorelei Filip. Peste două săptămâni, va merge în Serbia, la Uzdin, la Festivalul „Tinereţea cântă”, unde are de îmbunătăţit locul doi obţinut anul trecut.
A luat drumul festivalurilor

La primul său festival, „Suflet de stea”, din localitatea bihoreană Aleşd, a câştivat un premiu special din partea organizatorilor. „Sincer, nu mă aşteptam la nici un premiu, că a fost chiar la început”, îşi aduce aminte Emanuel.

Au urmat alte festivaluri similare prin ţară, însă periplul său a fost încununat anul trecut la Mamaia, unde cu piesa „Pentru ea” - compusă de Grigore Vieru, pe muzică de Ion Aldea Todorovici- a obţinut locul întâi la grupa sa de vârstă, dar şi un premiu special din partea Radio România şi Premiul Special Adrian Păunescu. Poetul a fost impresionat până la lacrimi de piesa cântată de Emanuel (vezi video).

Primul său album, „Pentru prietenie”, a fost lansat în urmă cu doi ani la Sala Radio, la spectacol participând zeci de invitaţi. Atunci au concertat şi cei de la Semnal M. Spune că le datorează foarte mult părinţilor, care l-au susţinut necondiţionat, dar şi profesorilor săi, de la care a învăţat foarte multe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările