Versantul nordic al Dealului Hoia din Cluj va fi consolidat cu circa 5,8 milioane de euro

Versantul nordic al Dealului Hoia din Cluj va fi consolidat cu circa 5,8 milioane de euro

Dealul Hoia va fi consolidat pe partea nordică  FOTO: CJ Cluj

Consolidarea versantului nordic al Dealului Hoia se va realiza după ce autorităţile judeţene din Cluj vor semna contractul cu firma câştigătoare a licitaţiei. Valoarea lucrărilor este de circa 27 de milioane de lei, fără TVA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Realizarea unui zid de sprijin pe trei rânduri din piloţi foraţi din beton armat şi a unui dren de mare adâncime sunt lucrările principale care se vor realiza pentru stabilizarea versantului nordic al dealului Hoia din Cluj, precizează autorităţile judeţene. 

Potrivit acestora, lucrările de stabilizare vor fi demarate după ce se va semna în perioada imediat următoare, contractul de achiziţie publică ce are ca obiect «Lucrări de stabilizare a versantului Nordic al dealului HOIA pentru implementarea proiectului Dezvoltare Parc Industrial TETAROM I – Edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură».

Lucrările vor fi realizate de către Hidroconstrucţia SA, câştigătoarea licitaţiei. Contractul e semnat abia acum, mai precizează reprezentanţii CJ Cluj, întrucât Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins ca nefondată contestaţia formulată de firma Kranz Eurocenter SRL.  

Lucări de consolidare  FOTO: CJ Cluj

În ce priveşte valoarea totală a lucrărilor, aceasta este 26.853.412 de lei fără TVA, fiind oferta cu preţul cel mai scăzut dintre cele zece depuse în cadrul licitaţiei publice. 

Cei de la CJ Cluj mai susţin că în prima etapă a stabilizării alunecărilor de teren, potrivit soluţiilor tehnice propuse de proiectant, s-au efectuat lucrări de taluzare a versantului, şanţuri drenate şi rigole pentru a capta apa şi a o conduce la debuşee sigure.

Mai puteţi citi:

Viile de odinioară ale Clujului purtau numele pădurii Hoia, unul dintre cele mai bântuite locuri din lume

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: