Verdict în cazul tinerilor care au ucis în bătaie un român şi l-au aruncat în canal când încă agoniza. „Nu-i pagubă, e un român mai puţin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O instanţă din Spania a judecat cazul şi i-a condamnat pe cei doi tineri spanioli, după 6 ani de la comiterea faptei. Iniţial, procurorii au cerut 18, respectiv 25 de ani pentru ucigaşii românului.

Alexandru Walter Boghiu avea 22 de ani când şi-a găsit sfârşitul în canalul Viñao, în Boborás, pe 20 decembrie 2014. Cadavrul său a fost găsit ulterior în apele lacului de acumulare Albarellos. Doi tineri spanioli, Eduardo López Fernández şi Óscar Estévez López, au fost condamnaţi defintiv la câte 16 ani de închisoare după ce l-au bătut cu bestialitate pe Alexandru şi l-au ucis, aruncându-l când era încă viu în canal.

În plus, Curtea Supremă Spaniolă a stabilit că Óscar Estévez şi Eduardo López trebuie să o despăgubească mama victimei cu suma de 106.000 de euro. 

La Voz de Galicia precizează că sentinţa din dosarul „A Esmorga” este acum definitivă. Curtea Supremă a respins apelul depus de cei doi inculpaţi împotriva rezoluţiei Curţii Superioare de Justiţie Galicia, care a confirmat verdictul Tribunalului Provincial din Ourense .

Ce s-a întâmplat

La Region scrie că Alexandru a petrecut în seara de 20 decembrie în casa lui Eduardo López. La petrecere a mai luat parte Óscar Estévez. La un moment dat a izbucnit un conflict între român şi Óscar, iar primul a fost bătut cu bestialitate. Lucrurile s-au calmat pentru un timp după intervenţia soţiei lui Eduardo, însă cei trei bărbaţi au continuat să consume droguri şi alcool, iar situaţia a degenerat. 

Decişi să-i dea o lecţie românului, cei doi spanioli l-au urcat în maşină şi au pornit în afara localităţii. Speriat, Alexandru a încercat să scape din maşină, dar a fost lovit de Óscar Estévez. Spaniolul a continuat să-l lovească pe român până când acesta nu a mai fost capabil să reacţioneze. Apoi, cei doi au oprit maşina lângă canalul Viñao, unde Óscar l-a îmbrâncit pe tânărul care agoniza în apă. „Ce-ai făcut?”, l-ar fi întrebat prietenul său, la care Óscar i-ar fi răspuns calm: „Nu-i mare pagubă, doar un român mai puţin”.

Apoi, cei doi s-au întors la apartamentul lui Eduardo, unde au continuat să petreacă nestingheriţi, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Două zile mai târziu, după ce trupul neînsufleţit al românului a fost găsit în lacul de acumulare Albarellos, purtat de apele curentului, cei doi au fost ridicaţi de poliţişti şi arestaţi preventiv. Un an şi jumătate mai târziu, un judecător a decis că ei pot fi în continuare cercetaţi în libertate, însă o altă instanţă a decis în februarie 2020 să-i aresteze din nou. Acum, ei au fost condamnaţi defintiv la câte 16 ani de închisoare, deşi procurorii au cerut 18 ani pentru Eduardo López, respectiv 25 pentru Óscar Estévez.

Vă mai recomandăm

Jihadist periculos care a locuit în România, prins şi judecat în Spania. Anchetator: „Pregătea atentate”

Român asasinat cu 29 de lovituri de cuţit într-o închisoare din Spania. „Era un violator de copii, nu vă faceţi griji“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite