Prefectul de Cluj a trimis 45 de utilaje pentru deszăpezire în Buzău, Brăilă, Vrancea şi Galaţi. Despre Vrancea a spus că e „judeţul Focşani“

Prefectul
de Cluj a trimis 45 de utilaje pentru deszăpezire în Buzău, Brăilă, Vrancea şi Galaţi. Despre Vrancea a spus că e „judeţul Focşani“

Prefctul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan FOTo: Adevărul

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, spune că duminică seara, la ora 18.00, au plecat spre judeţele Buzău, Brăilă, Vrancea şi Galaţi 45 de utilaje de dezăpezire, 8x4, utilaje mai nou. Acesta aprovin din mai multe judeţe din Transilvania şi au plecat în sud-est la cererea autorităţilor de acolo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj, afirmă că a dispus trimiterea a 45 de utilaje spre 4 judeţe aflat sub cod portocaliu.

„Duminică, în jur de ora 18.00, au plecat de la Cluj patru convoaie de utilaje de deszăpezire către judeţele Buzău, Vrancea (n.r. când a făcut declaraţiile, azi, 27 ianuarie, la Prefectură, a spus judeţul Focşani, nu Vrancea), Brăila şi Galaţi. Le-am trimis ca urmare a cererii autorităţilor de acolo. Am vorbit cu prefecţii de Alba, Sibiu, Mureş şi Braşov ca aceste utilaje să fie însoţite de antemergător pentru a ajunge cât mai repede la destinaţie“, a declarat, pentru „Adevărul“, prefectul Vuşcan.

Cele 45 de utilaje (15 în Buzău, 5 în Galaţi, 10 în Vrancea, 15 în Brăila) au ajuns în această dimineaţă. „Am vorbit cu ei. Au ajuns. Ele vor rămâne în zonă până când lucrurile se vor linişti“ afirmă Gheorghe Vuşcan.

Potrivit acestuia, utilajele sunt 8x4, cu lamă, utilaje mai noi, provin de la companii private ce au contract cu autorităţile publice din judeţ şi de la Compania Naţională de Drumuri. Vuşcan spune că s-a plecat abia duminică seara, 26 ianuarie, deoarece s-a aşteptat sosirea unor utilaje din judeţele Maramureş şi Bihor.

Anunţul, în care prefectul a spus că Focşani este „judeţ“, a fost făcut după întâlnirea prefectului de Cluj cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

 

Pe aceeaşi temă:

UPDATE A fost decretată stare de alertă în Buzău, Brăila şi Vrancea. Codurile de vreme rea, prelungite. De miercuri este aşteptat un nou val de nisoare

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările