USR Cluj către PSD şi ALDE Cluj: „Tăcerea înseamnă complicitate“. Nu mai ignoraţi protestele a sutelor de mii de români!

USR Cluj către PSD şi ALDE Cluj: „Tăcerea înseamnă complicitate“. Nu mai ignoraţi protestele a sutelor de mii de români!

Imagine de la protestul de joi seara, de la Cluj  FOTO Adevărul

Conducerea USR Cluj a dat publicităţii o scrisoare deschisă prin care cere liderilor PSD Cluj şi ALDE Cluj să exprime public o poziţie privind protestele ce au scos zeci de mii de români în stradă.

Scrisoarea a fost publicată şi pe site-ul USR Cluj. 

Conţinutul integral al scrisorii:

”Scrisoare deschisă către PSD Cluj şi ALDE Cluj: Cereţi retragerea Ordonanţei de Urgenţă nr. 13/2017. În aceste zile tăcerea înseamnă complicitate!

Către PSD Cluj, ALDE Cluj
În atenţia domnului Gabriel Horia Nasra, doamnei Steluţa Cataniciu, domnului Mircea Irimie

Filiala locală USR Cluj solicită public organizaţiilor PSD Cluj şi ALDE Cluj să ceară de îndată Guvernului abrogarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 13/2017 de modificarea a Codului penal şi a Codului de procedură penală!

Solicităm organizaţiilor judeţene ale celor două partide să nu ignore protestele zecilor de mii de clujeni şi a sutelor de mii de români din toată ţara care îşi manifestă dezaprobarea faţă de această procedura toxică ce clatină din temelii justiţia in România. Cerem conducerii celor două partide respectarea statului de drept!

Salutăm decizia unor membrii PSD şi ALDE din ţară de a se alătura protestului românilor, de a respecta principiile democraţiei mai presus de disciplina dictatorială a actualei conduceri, înţelegând mecanismul de creare şi implementare a unei ordonanţe şi efectele acesteia pe termen mediu sau lung!

Încrederea pe care v-au acordat-o alegătorii la recentele alegeri vă dau dreptul să legiferaţi şi să guvernaţi, dar nu discreţionar. Voturile primite pe 11 decembrie 2016 nu sunt un cec în alb şi nu legitimează acţiunile din ultimele zile. Vă solicităm să vă exprimaţi public poziţia. În aceste zile, tăcerea înseamnă complicitate.

USR Cluj”.

Până la ora publicării acestei ştiri, liderul PSD Cluj nu a putut fi contactat. 

Mai puteţi citi:

UPDATE FOTO VIDEO Peste 30.000 de clujeni în stradă. „În 89, tată,/Ai ieşit şi tu/Astăzi ies şi eu/Pentru fiul meu!“

FOTO VIDEO Peste 35.000 de oameni au protestat pe străzile Clujului. „Dragnea, nu uita, ai şi tu celula ta!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: