USL Cluj cere revocarea prefectului Florin Stamatian

USL Cluj cere revocarea prefectului Florin Stamatian

Prefectul de Cluj, Florin Stamatian

USL Cluj cere ministrului Gabriel Berca revocarea din funcţie a prefectului Florin Stamatian deoarece acesta ar fi participat, vinery, la o şedinţă a PDL Cluj, încălcând astfel legea, însă prefectul respinge acuzaţia, spunând că a fost la partid, dar pentru o şedinţă privind Mechel Câmpia Turzii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă transmis, azi, 8 aprilie, USL Cluj solicit revocarea prefectului Florin Stamatian deoarece ar fi participat la o şedinţă a PDL Cluj.

„USL Cluj a luat act de faptul că prefectul Florin Stamatian, înalt funcţionar public, a încălcat prevederile Legii nr. 340/2004 privind Instituţia Prefectului şi a încălcat principiul imparţialităţii, participând la o şedinţă a PDL Cluj. Presa locală a relatat faptul că vineri, 6 aprilie, Florin Stamatian, prefect al judeţului Cluj, nu doar şi-a parcat maşina în curtea în care funcţionează PDL  Cluj, dar a şi urcat la etaj, acolo unde acest partid îşi are sediul. În acest context, USL  Cluj îi solicită ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, să ia act de implicarea în politică a prefectului judeţului Cluj şi să dispună revocarea acestuia din funcţie pentru încălcarea Legii nr. 340/2004, art. 17. În caz contrar, USL Cluj îşi rezervă dreptul de a contesta în justiţie toate actele emise de Instituţia Prefectului judeţului Cluj, în special cele legate de organizarea alegerilor locale din 10 iunie 2012", se arată în documentul citat.

Prefectul Florin Stamatian a declarat că a fost prezent, vineri, la sediul PDL Cluj, dar nu pentru a participa la vreo şedinţă a filialei de partid, ci pentru o întâlnire legată de situaţia combinatului Mechel Câmpia Turzii.

„Nu am fost la nicio şedinţă a PDL Cluj, ci am avut o întâlnire la sediul filialei cu deputatul Daniel Buda şi cu alte persoane privind situaţia de la combinatul Mechel Câmpia Turzii. Săptămâna viitoare va veni la Cluj unul dintre acţionarii ruşi ai Mechel şi va avea loc o întâlnire la care voi participa şi eu şi am fost să stabilesc detalii despre această vizită şi ce pot face autorităţile locale şi judeţene pentru angajaţii de la Mechel Câmpia Turzii", a precizat Stamatian.

În presa locală a apărut, vineri, informaţia potrivit căreia maşina prefectului Florin Stamatian a fost fotografiată în curtea unde se află sediul PDL Cluj, iar mai multe persoane l-ar fi văzut pe acesta urcând în cursul serii la etaj, unde se află sediul filialei judeţene.

Florin Stamatian a fost membru al PD, iar între 1997 şi 2004 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PD Cluj şi, ulterior, preşedinte executive al filialei judeţene. Între 2004 şi 2008 a fost consilier local al PD, iar între 2008-februarie 2009 a fost prim-vicepreşedinte al PDL Cluj. El a demisionat din PDL după numirea sa ca prefect al judeţului Cluj, în februarie 2009. Acesta a anunţat, recent, că nu va candida la alegerile locale din luna iunie.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările