Unul dintre cele mai vechi teatre de păpuşi din ţară a câştigat două premii la Festivalul Internaţional de Animaţie „Sub bagheta lui Merlin“

Unul dintre cele mai vechi teatre de păpuşi din ţară a câştigat două premii la Festivalul Internaţional de Animaţie „Sub bagheta lui Merlin“

Imagine din spectacolul premiat la Timişoara  FOTO: Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca

Un spectacol al Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca a câştigat două premii la Festivalul Internaţional „Sub bagheta lui Merlin“ de la Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul „Strada cu îngeri“, pus în scenă de Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca, a câştigat două premii la  Festivalului Internaţional de Animaţie „Sub bagheta lui Merlin“, eveniment aflat la a treia ediţie.

Este vorba de premii pentru Scenografie şi Interpretare colectivă. O altă realizare este selectarea spectacolului premiat în cadrul prestigiosului Festival de Teatru de la Avignon 2019.

„Urmărim să atingem sufletul celui care este deschis să privească în profunzime. Îngerii sunt foarte prezenţi în vieţile noastre, chiar dacă nu suntem destul de deschişi să simţim inspiraţia şi protecţia pe care ni le dăruiesc. Fiecare dintre noi are parte de miracole cotidiene: avem momente de iluminare, momente de inspiraţie, când ni se pare că simţim atingerea angelică a lumii spirituale. Poate se întâmplă atunci când ne îndrăgostim, poate când ieşim în natură sau când interacţionăm cu animalelele. Ne emoţionează, iar acea lumină se trezeşte şi se amplifică. Despre această lumină vorbeşte spectacolul. Avem mai multe personaje şi vedem ce se întâmplă cu ele când lumina se trezeşte: se îndrăgostesc, se iartă, se bucură“, precizează Decebal Marin, regizorul şi scenaristul spectacolului.

Pe lângă premiul acordat acestuia, actorii din distribuţie - Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu şi Andra Ştefan - au luat Premiul pentru Interpretare Colectivă. La reuşita de la Timişoara au contribuit Ion Bătăiosu şi Decebal Marin care au realizat păpuşile, Elena Ilaş ce a făcut pictura, Florin Marin - sculptura, Traian Păcurar - muzica.

Spectacolul premiat la Timişoara a mai luat distincţii la cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii de la Subotica, Serbia: premiul pentru cele mai frumoase păpuşi şi premiul pentru calitatea mânuirii păpuşilor.

Teatrul de Păpuşi „Puck“ a fost înfiinţat 1950, iar din 2002 găzduieşte Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”. Din 2017, Teatrul organizează Festivalul Stradal „WonderPuck“.

Mai puteţi citi:

Artişti din Canada, Argentina, Italia şi Turcia vor aduce la Cluj cele mai interesante spectacole pentru copii din toată lumea, la WonderPuck 2018

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: