Untold 2016. Tot ce trebuie să ştii despre acces, transport, cazare, măsuri de siguranţă şi brăţara de festival

Untold 2016. Tot ce trebuie să ştii despre acces, transport, cazare, măsuri de siguranţă şi brăţara de festival

Imagine de la ediţia de anul trecut a Festivalului Untold FOTO: Untold

De joi şi până duminică, Untold va transforma Clujul într-o capitală a muzicii. Organizatorii festivalului, declarat brandul anului 2015 în România şi Best Major Festival la European Festival Awards 2015, au făcut publice luni, 1 august, informaţiile care să-i ajute pe spectatori să aibă parte o experienţă de neuitat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt convins că festivalul va fi probabil cel mai sigur loc în care s-ar putea afla un cetăţean obişnuit în acea perioadă, în România“, dă asigurări directorul general al Festivalului Untold, Bogdan Buta, la conferinţa de presă de la Prefectura Cluj, la care au participat şefii de la poliţie, jandarmi, pompieri şi SMURD.

Untold, desemnat Best Major Festival la European Festival Awards în 2015, este singurul festival din Europa care aduce pe aceeaşi scenă cei mai buni cinci DJ ai lumii, care sunt şi capetele de afiş ale evenimentului - Dimitri Vegas&Like Mike, Armin Van Buuren, Hardwell, Martin Garrix, Tiesto. Alături de ei vor concerta peste 150 de artişti din care îi amintim pe: Afrojack, Faithless, Parov Stelar, Sasha, Scooter, Inna, Smiley, Grasu XXL, Antonia, Carla's Dreams, Radio Killer, Cabron. Aceştia vor urca pe cele 8 scene ale festivalului Ursus Untold Arena (stadionul Cluj Arena), Galaxy (Indoor Polivalentă), Alchemy (Outdoor Polivalentă), Forest (în Parc spre General Access), Daydreaming (Parc spre Cluj Arena), Stormkeep (Parc spre Hotel Sport), The Citadel (Piaţa Unirii), The Ballroom (zona Foişor, lângă Casino).

Iar dacă sunteţi un mare fan al serialul Game of Thrones la Untold aveţi ocazia să vedeţi pe Hodor, care este şi un apreciat DJ irlandez.


De la stânga la dreapta: directorul de comunicare şi marketing al Festivalului Untold, Adrian Chereji, directorul general, Bogdan Buta, executive menager Bogdan Rădulescu  FOTO: Untold/Nicu Cherciu

Pe unde şi cum intri la festival

La ediţia din acest an a festivalului, accesul la festival se va face dintr-o singură direcţie, dinspre Opera Maghiară, şi va fi supravegheat video. Ca să se evite aglomeraţia au fost create mai multe porţi de acces faţă de anul trecut. Acolo biletele de festival sunt transformate în brăţări. Iar acest lucru se poate face începând de miercuri, 3 august, de la ora 14.00. Tot de la intrare se pot cumpăra bilete de o zi.

„Din punctul de vedere al evacuărilor respectăm cele mai înalte standarde. Cu ISU am hotărât măsuri suplimentare şi vor fi construite rampe suplimentare de evacuare din stadion. Am luat măsuri cum în afară nu se iau nici la stadioane cu capacitate de 80.000 de persoane. S-au luat toate măsurile posibile. Faţă de anul trecut producţia va fi mult mai spectaculoasă, de la dimensiunea scenei care e mai înaltă şi mai lată. Vom avea un spectacol impresionant“, promite directorul general al festivalului.

Acesta avertizează fanii să nu vină cu rucsacuri sau ghiozdane, ci cu genţi mici, iar pe reprezentantele sexului frumos le sfătuieşte să evite tocurile foarte subţiri sau foarte înalte.

Transport, restricţii şi parcări

Autorităţile anunţă că pe perioada festivalului niciun poliţist nu va fi în concediu şi că vor fi mobilizate sute de efective sporite de ordine, atât din judeţul Cluj, cât şi din judeţele învecinate. „Ştiţi ce emoţii există în întreaga lume legat de multiplele evenimente care se întâmplă în UE în ultima vreme şi în alte ţări, şi de aceea vrem să dăm un mesaj azi prin şefii structurilor că lucrurile le avem sub control din toate punctele de vedere, toată lumea va fi pe poziţie“, a declarat prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan.

Festivalul vine cu o serie de restricţii de circulaţie. Astfel, circulaţia rutieră este deja restricţionată pe strada George Coşbuc, de la Splaiul Independenţei până la intersecţia cu strada Cardinal Iuliu Hossu din 28 iulie, de la ora 23.00, până în 4 august, la ora 8.00. Tot din 28 iulie, traficul rutier este restricţionat şi pe Splaiul Independenţei, de la Podul Garibaldi până pe podul Napoca.

„Pe perioada festivalului circulaţia tramvaiului 101 şi 102 se suspendă. Sunt înlocuite cu autobuze, această practică am utilizat-o şi când s-a reconstruit linia de tramvai“, a declarat primarul Clujului, Emil Boc. Potrivit acestuia, la cei 600 de poliţişti şi peste 400 de jandarmi se vor alătura în jur de 125 de poliţişti locali.

Se asigură transport de noapte pe întreaga perioadă a festivalului pe cinci linii de transport. Este vorba de autobuzele cu numerele 6, 25, 30, 46 - care vor circula din 15 în 15 minute până la ora 3.00, iar apoi din 10 în 10 minute, până la ora 05.00. Totodată va circula şi autobuzul M26, către Floreşti, din 30 în 30 minute. Pe perioada festivalului, tonetele de vânzare bilete şi abonamente de pe strada Memorandumului şi Moţilor vor funcţiona non stop. 

Cei care veniţi cu maşina la festival aveţi trei alternative pentru parcare, gratuit sau cu plată. Varianta gratuită este cea a parcării de la Sun (1.000 de locuri), de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 142. În centrul Clujului se află două parkinguri cu plată: cel al Primăriei Cluj-Napoca (382 de locuri) de pe strada Moţilor, nr. 3-5, la o distanţă de aproximativ 5 minute de intrarea în festival şi Parkingul Multiplex Leul (400 de locuri) de pe strada Ploieşti.


Cazare. Urgenţe. Ce să nu aduceţi la festival

Dacă v-aţi hotărât pe ultima sută de metri să veniţi la festival şi vă căutaţi un loc de cazare e bine de ştiut că pe acelaşi site găsiţi oferte de cazare: 90 de lei plus taxe în campingul festivalului, 162 de lei pentru rulote şi 350 de lei în campus. Puteţi apela şi la campania ”Adoptă un Untold-ist” unde un clujean vă poate caza gratuit pe toată durata festivalului.

Un alt aspect bine de ştiut e că urgenţele medicale vor fi asigurate de către corturi de prim ajutor şi de un spitalul mobil. ”Spitalul mobil va asigura tot ce poate asigura UPU în acest moment şi toate camerele de gardă ale spitalului judeţean şi ale spitalelor din municipiu”, a precizat Adela Golea, şefa SMURD Cluj. În plus, camerele de gardă de la toate spitalele din Cluj-Napoca şi din judeţ vor fi deschise.

Organizatorii au pregătit şi un scurt filmuleţ, care se află deja pe reţelele de socializare, despre cum ajungeţi la festival, cum intraţi şi despre locurile unde vă puteţi parca maşina deoarece nu sunt zone de parcare în zona festivalului. Nu trebuie să aveţi asupra voastră obiecte ca: ghiozdane, sticle, biberoane, lasere, genţi, spray-uri, cuţite, arme, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, umbrele (se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale. În schimb puteţi avea cu voi medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm.

Organizatorii se aşteaptă la circa 60.000 de festivalieri pe zi, motiv pentru care a fost restricţionat accesul publicului în zona Sălii Polivalente, a stadionului Cluj Arena şi a unor părţi din Parcul Central.

„Avem pregătite 20.000 de carduri şi 20.000 de brăţări pentru plăţile în festival. Am lansat un concept în premieră în România pentru un festival, Untold Travel Experience, vrem să le oferim festivalierilor o variantă cât mai comodă şi inedită de a ajunge la festival, în care să înceapă să simtă experienţa Untold de când pornesc spre Cluj. Avem pregătit un avion mare, un Boeing 737 care pleacă de la Bucureşti spre Cluj. Iar din cele mai importante oraşe din ţară pornesc autocare speciale personalizate“, a declarat directorul de comunicare al festivalului, Adrian Chereji.

Untold 2015

Potrivit declaraţiilor organizatorilor de anul trecut, prima ediţie a UNTOLD a generat 23 milioane euro. Conform estimărilor acestora, în cele 4 zile de festival, de anul trecut, au venit circa 180.000 de turişti care au cheltuit în medie 100 de euro pe cazare, masă şi diverse cumpărături.


Mai puteţi citi:

Untold Festival, mină de aur pentru Cluj. Turiştii veniţi la acest eveniment au lăsat în capitala Ardealului milioane de euro

Când va avea loc a doua ediţie a Untold şi cât costă un abonament. S-a lansat clipul cu cele mai tari momente din festival

FOTO VIDEO Armin van Buuren a făcut un show de excepţie la Untold. Emoţionat, a lăcrimat pe scenă: „România, îţi mulţumesc!”

„Incredible festival in Cluj, last night”: Armin van Buuren pe Facebook despre seara magică petrecută la Untold Festival

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: