Universitatea Vârstei a treia, deschisă oficial la Cluj. Cel mai în vârstă „student” are 93 de ani

Universitatea Vârstei a treia, deschisă oficial la Cluj. Cel mai în vârstă „student” are 93 de ani

Cel mai vârstnic student a fost invitat să ia cuvânul la inaugurarea cursurilor.

Universitatea Vârstei a treia este un proiect organizat de Primăria Cluj-Napoca, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală, în parteneriat cu Asociaţia EduNation şi Fundaţia Universităţii Babeş-Bolyai. Beneficiarii sunt 80 de vârstnici de la două centre de zi pentru cei în etate.

Prin acest proiect, organizatorii intenţionează să contribuie la formarea continuă, incluziunea şi menţinerea activită a seniorilor care s-au înscris la cursuri.Cursul inaugural al Universităţii Vârstei a treia a fost ţinut în Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai de primarul Emil Boc, care le-a ţinut seniorilor un discurs despre democraţie.

Printre cei care au luat parte la acest eveniment s-a numărat şi Emil Tătaru, care la cei 93 de ani ai săi este cel mai în vârstă dintre studenţi. „Clujul e un oraş care ne respectă pe noi, seniorii, s-au făcut multe în ultimul timp şi pentru noi. O universitatea aşa cum e aceasta ne va fi foarte utilă şi va contribui la creşterea calităţii vieţii”, a spus acesta. 

Conform programei, seniorii care s-au înscris la cursurile Universităţii Vârstei a treia vor putea să participe la cursuri gratuite de psihologie, drept, administraţie publică şi sănătare. Cursurile se vor organiza în cele două centre de zi de unde provin pensionarii, iar la final cei care vor lua parte la ele vor primi diplome simbolice de absolvire.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: