Universitatea care deţine un magazin unic în ţară. Ce produse vinde şi cât de mari sunt încasările dintr-o zi obişnuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de clienţi se înghesuie zilnic să cumpere câte ceva în noul magazin deschis în urmă cu doar câteva zile de o universitatea clujeană.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj (USAMV) a deschis, în urmă cu doar câteva zile, un magazin de desfacere unde comercializează, printre altele, ouă, lactate, mezeluri sau fructe. Noul spaţiu a fost amenajat în incinta universităţii cu aproximativ 15.000 de euro. Asta după ce, de mai bine de două decenii,  USAMV comercializa aceleaşi produse, dar într-o gheretă situată în parcul universităţii.

Actual de Cluj scrie că USAMV şi-a făcut propria firmă, Agronomia Agro Food Innovation SRL, ca să poată vinde ceea ce produsce în Staţiunea Didactică Experimentală de la Cojocna către terţi, iar vânzările se situează zilnic în jurul cifrei de 1.000 de euro. Fructele provin din staţiunea de cercetare a universităţii, iar produsele lactate şi cele pe bază de carne de la fermele USAMV.

 „Magazinul funcţionează în subordinea universităţii de 15 ani dar înainte să înfiinţăm SRL-ul nu puteam valorifica produsele şi către restaurante şi industria horeca, în plus universitatea învaţă studenţi, nu vinde produse. Clar consumatorul e clientul principal acum, dar nici de acum înainte nu vrem să ajungem de exemplu la supermarketuri. Un client al nostru e Grădiniţa UBB-ului (universitatea „Babeş-Bolyai”-n.red.) unde dăm iaurturi pentru copii, pentru că părinţii cer produse locale”, a declarat Lucian Naş pentru Actual de Cluj, directorul SRL-ului înfiinţat de USAMV.

Preţurile sunt pentru toate buzunarele. Spre exemplu, un ou costă 50 de bani,. iar o prăjitură cu mere se vinde cu 4 lei, iar laptele - 3 lei Mare trecere are şi laptele proaspăt, fără conservanţi, care se vinde aici.Într-o zi obişnuită se vând poeste 300 de litri de lapte, dar şi aproximativ 3.000 de ouă. Printre produsele aflate la mare căutare sunt cârnaţii şi iaurturile probiotice făcute de studenţi şi premiate la nivel naţional şi internaţional, crenvurştii, şunca şi salamurile fără conservanţi şi produsele de panificaţie, toate făcute de carmangeria şi de făbricuţa USAMV.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite