Un singur cercetător român în faimoasa listă Highly Cited Researchers pentru anul 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Highly Cited Researchers 2018, o listă actualizată anual cu numele cercetătorilor ce au performanţe ştiinţifice excepţionale, se află un singur cercetător român.

Singurul cercetător român prezent prestigioasa lista Highly Cited Researchers pentru anul 2018 este profesor la UBB Cluj, precizează reprezentanţii universităţii, într-un comunicat.

Este vorba de Ioan Pop, profesor emerit al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. „Prezenţa UBB, prin prof. dr. Ioan Pop, în acest clasament susţine direcţia strategică a Universităţii Babeş-Bolyai în ceea ce priveşte promovarea şi susţinerea cercetării de excelenţă şi reconfirmă poziţiile ocupate în ultimii ani de UBB în cele mai importante clasamente internaţionale ale universităţilor“, se mai arată în comunicat.

Lista Highly Cited Researchers 2018 este realizată de Clarivate Analytics, e actualizată şi publicată anual. Aceasta îi aduce în prim plan pe cercetătorii cu performanţe excepţionale în activitatea ştiinţifică. 

Potrivit site-ului UBB, în 2017, când profesorul împlinea 80 de ani, se amintea că acesta are peste 480 de lucrări indexate în Web of Science, lucrări care au adunat aproape 5.000 de citări independente. „Profesorul Ioan Pop este unul dintre cei mai productivi si performanţi cercetători în domeniul matematicilor aplicate din lume“, mai aminteşte sursa citată.

Mai jos, printscreen cu numele profesorului de la UBB: hcr.clarivate.com

printscreen cercetator ubb

Mai puteţi citi:

Rectorul UBB Cluj: „Toate universităţile din ţară au dreptul la existenţă, dar trebuie să existe în funcţie de ce pot oferi”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite