Un simplu anunţ a aruncat în aer preţul cazărilor în Cluj. O casă se închiriază pentru patru zile cu 36.000 de lei

Un simplu anunţ a aruncat în aer preţul cazărilor în Cluj. O casă se închiriază pentru patru zile cu 36.000 de lei

FOTO PIxabay

Cel mai scump oraş din România, Clujul, bate record după record în ce priveşte imobiliarele, însă preţurile sunt piperate la toate capitolele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai mare festival din România, Untold, va avea loc la Cluj, în perioada 9-12 septembrie, după un an de pauză din cauza pandemiei. Anunţul făcut marţi, 8 iunie, nu a rămas fără efecte. Instant, preţurile cazărilor au crescut chiar şi de 10 ori, iar vineri, 11 iunie, 84% din locurile de cazare pe site-ul Booking.com erau epuizate. De altfel, niciunul din hotelurile de 5, 4 şi 3 stele din Cluj şi din împrejurimi nu mai avea niciun loc de cazare disponibil.

În schimb, la persoanele privaţe, preţurile au sărit realmente în aer. Anunţul privind închirierea unei case cu trei camere, în Cluj, pentru cele patru zile în care se desfăşoară festivalul, la preţul de 36.000 de lei, nu a rămas prea mult pe internet, pentru că proprietarul a găsit doritori. În schimb, vineri, la orele serii, printre oferte era un apartament cu o singură cameră în centrul oraşului care se putea închiria  la preţul de 22.000 de lei pentru patru zile. Există şi alte oferte asemănătoare.Un apartament cu un dormitor, situat la mai puţin de un kilometru de zona în care are loc festivalul poate fi închiriat pentru patru nopţi cu 23.400 de lei, iar altul situat în centrul Clujului e ceva mai ieftin şi se închiriază cu 20.000 de lei. De menţionat însă că niciunul dintre cei care au postat anunţuri nu are legătută cu organizatorii, cărora nu li se pot reproşa preţurile pentru intervalul amintit.

Că Untold 2021 se anunţă un mare succes o demonstrează şi faptul că joi,10 iunie, când s-au pus în vânzare primele abonamente, 11.000 de persoane şi-au achiziţionat tichetele puse la bătaie în numai câteva ore. Acestea se adaugă celor 45.000 de abonamente cumpărate încă de anul trecut. Organizatorii festivalului urmează să scoată la vânzare alte câteva zeci de mii de abonamente.

Vă mai recomandăm şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările