Un român care şi-a violat fiicele şi le-a ameninţat cu moartea, pedepsit exemplar de justiţia spaniolă. Cât va sta după gratii

Un român care şi-a violat fiicele şi le-a ameninţat cu moartea, pedepsit exemplar de justiţia spaniolă. Cât va sta după gratii

Pedeapsa dictată în cazul românului reprezintă un record în istoria tribunalului din Ciudad Real. FOTO: La Tribuna Ciudad Real

Un român a fost condamnat la închisoare în Spania, după ce şi-a violat ambele fiice. Tribunalul care a judecat acest caz l-a decăzut din drepturile părinteşti.

Stelian C. a primit o condamnare record din partea Curţii Provinciale din localitatea spaniolă Ciudad Real. Românul a fost judecat pentru infracţiunea de viol cu minori, agravat de legătura de rudenie, fiind decăzut din drepturile părinteşti.Publicaţia La Tribuna Ciudad Real menţionează că acest caz a fost judecat de un complet condus de María Jesús Alarcón. La final, românul a fost condamnat la 81 de ani, 6 luni şi o zi de închisoare, cu executare.
 
Coşmarul fiicelor sale ar fi început de când familia s-a mutat în chirie în localitatea Villarrubia de Los Ojos, în urmă cu doi ani. Bărbatul îşi viola frecvent cele două fete, ameninţându-le că le va ucide dacă vor povesti cuiva ce s-a întâmplat. Fire violentă, acesta îşi teroriza fiicele şi nu ezita să le bată, pentru a fi mai convingător. 
 
La Tribuna Ciudad Real aminteşte două situaţii elocvente în acest caz. Astfel, la scurt timp după ce s-a mutat la Villarrubia de Los Ojo, bărbatul a violat-o mai întâi pe una dintre fiicele sale, care a fugit în bucătărie, încercând în zadar să scape. Nici sora ei nu a fost mai norocoasă, fiind abuzată în aceeaşi zi.
 
Apoi, în 27 aprilie 2017, după ce soţia sa s-a întors din România pentru a sărbători ziua de naştere a uneia dintre cele două fete, Stelian a ameninţat-o pe mezina familiei că se va ocupa de ea înainte de ziua ei, ceea ce a şi făcut.
Potrivit anchetatorilor, pe 3 mai 2017, bărbatul şi-a luat fiica, a băgat-o cu forţa în maşină, iar după ce a lovit-o repetat cu pumnii, a dus-o într-un loc izolat, unde a violat-o din nou. 
 
Jurnaliştii spanioli mai precizează că una dintre cele două fete şi-ar fi retras mărturia la proces, pentru a-şi salva tatăl de la puşcărie. În schimb, cealaltă a decis să meargă până la capăt, susţinută de avocat şi de dovezile medico-legale.
 
Pedeapsa dată românului a fost cea mai grea dictată vreodată de instanţa din Ciudad Real. Însă un alt violator român a stabilit un record impatabil, când a fost condamnat la 112 ani, după ce şi-a violat fiicele şi le-a lăsat însărcinate. Decizia a fost luată la finele anului 2018, în luna decembrie, de judecătorii Curţii Superioare Castilla y Leon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: